22_03_29_erdmost_nincskep

68 új fertőzött, tíz újabb elhunyt

22_03_29_erdmost_nincskep

68 új fertőzött, tíz újabb elhunyt

1916-ról 1984-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt újabb tíz, krónikus betegségben szenvedő fertőzött, miközben a gyógyultak száma 267-re emelkedett - közölte legfrissebb adatait a koronavirus.gov.hu.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kormányzati tájékoztató portál információi szerint a tíz új áldozat a veszélyeztetett korosztályba tartozott, krónikus betegségben szenvedett. A járvány hazai elhunytjainak száma így 199-re nőtt. A honlap megjegyzi, 811 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. Jelenleg 11 240 hatósági házi karantént tartanak nyilván, s 48 057 mintavétel történt akkreditált laboratóriumban. A koronavirus.gov.hu kiemeli, a betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A területi megoszlás szerint az igazolt fertőzöttek száma Budapesten ezer fölé emelkedett (1002), míg Pest megyében 286 embert azonosítottak a Covid-19-cel. A legkevesebb igazolt fertőzött Heves és Békés megyékben van (13-13), továbbá Vas, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben sem érte el a huszat a fertőzöttek száma.

A Johns Hopkins Koronavírus Kutatóközpont adatai alapján világszerte 2 404 071 fertőzöttet, 624 698 gyógyultak és 165 229 elhunytat tartanak nyilván.

A portál  továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezés útján terjed a fertőzés. Magyarországon is bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lassításához fontos, hogy az idősek, diákok, a külföldről hazaérkezők és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Az oldal nyomatékosan kéri, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók maradjanak otthon, bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy a helyi önkormányzatok segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email