kos_uj_autok

Új kisbuszokat kapott az érdi Kós Károly Technikum

kos_uj_autok

Új kisbuszokat kapott az érdi Kós Károly Technikum

Az autóbeszerzés az iskola évek óta tartó rekonstrukciójának az egyik legutolsó fázisát jelenti.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még 2019-ben kezdődött az Érdi Szakképzési Centrumhoz tartozó Kós Károly Technikum átalakítása, felújítása, és a különféle garanciális javításokat leszámítva elmondható, hogy az intézmény megújulása mostanra szinte teljesen befejeződött.

Ennek az újjászületésnek a részeként a minap két új autóval is gazdagodott a helyi oktatási intézmény. Ahogy az iskola teljes rekonstrukcióját, úgy a két darab, egyenként 21 millió forintért vásárolt 9 személyes Volkswagen kisbuszt is a Modern Városok Program keretében finanszírozta a város.

Mint azt László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője elmondta, a két gépjárművet a szakképzési centrum igényeit felmérve vásárolták.

Az iskola a buszokkal elsősorban a tanulóit szeretné külső helyszínekre szállítani, hiszen – a Kós profiljából adódóan – gyakran előfordul, hogy a diákoknak egy-egy üzembe, gyárba, műhelybe kell látogatniuk, de természetesen az autókat akár szabadidős programok során is igénybe tudják venni, tette hozzá.

A kommunikációs vezető ennek apropóján felidézte, az intézmény az elmúlt esztendőkben minden tekintetben megújult. Felújították a régi, illetve felhúztak egy új épületet, miként a bútorzatot és az eszközparkot is modernizálták.

Egyedül az idegennyelvi labor eszközparkjának a beszerzése van még hátra, de mivel a Modern Városok Program idén december 31-én zárul, így az említett beruházás is hamarosan meg fog történni, tudta meg az ÉrdMost.

Címlap és belső képek: ÉrdMost/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email