22_03_29_erdmost_nincskep

Három tonna krumplit osztanak szét a rászorulók között

22_03_29_erdmost_nincskep

Három tonna krumplit osztanak szét a rászorulók között

A helyi lakos, Varga Zoltán felajánlásának köszönhetően közel három tonnányi krumplit osztanak szét a rászorulók között. Az adományt a régi Parkvárosi Közösségi Házban adták át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A jóistennek köszönhetem, hogy megadta ezt a lehetőséget, hogy Érden – ahol felnőttem – tudjam a rászorulókat segíteni. Most nem azt nézzük, ki, hova, milyen nációhoz tartozik. Együtt nőttünk fel, itt jártam iskolába, itt születtem. Össze kell fogni,

félre kell tenni minden rosszindulatú gondolatot, tevékenységet. Mi egyek vagyunk, le kell győznünk ezt a vírust, össze kell tartanunk, ezért azt kívánom, aki teheti, segítsen a másikon”

– mondta a háromtonnányi krumplit adományozó Varga Zoltán.

Az elmúlt napokban számos felajánlást kapott az érdi önkormányzat is. Csőzik László polgármester elmondta, a roma nemzetiségi önkormányzat korábban úgy döntött, hogy költségvetésüket jótékony célra adományozzák.

„Az egész város összefogott, ettől leszünk közösség.

Kicsik, nagyok, idősek, fiatalok, mindenki, aki él és mozog igyekszik segíteni a maga módján. A tehetősebbek azzal, hogy megvásárolják ezeket a termékeket, a lelkesebbek, sportosabbak azzal, hogy kiszállítják azokat, a hivatal, a civil szervezetek organizálják az osztást, tehát mindenki együtt van és nagyjából zökkenőmentesen zajlik ez a fajta karitatív tevékenység” – fogalmazott Csőzik László. A városvezető kifejtette, fontos, hogy összetartsunk, hiszen nehéz időszak következik. A legnagyobb probléma azoknál a családoknál keletkezik, ahol a keresők elveszítik a foglalkozásukat. „Most indult meg ez a folyamat, ahogy kiesnek a munkaerőpiacról, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, kevés a tartalék a kiskeresetű, alacsonyabb jövedelemmel rendelkező családoknál, úgyhogy az ilyen típusú segítség – tartós élelmiszer – jól jön a konyhára és jó átmeneti segítséget nyújt” – fogalmazott Érd polgármestere.

Csőzik László részletezte, hogy az elmúlt napokban számos adományt, felajánlást kapott az önkormányzat is, hiszen előbb az egészségügyi dolgozók kaptak 1600 szájmaszkot, majd az önkormányzat két vadonatúj benzines permetezőgépet a közterületi eszközök tisztán tartásához. Legutóbb pedig Érd kínai testvérvárosa, Hszücsou is azt ígérte, hogy tízezer sebészi maszkot, illetve ezer-ezer védőruhát és védőfelszerelést juttatnak el Érdre a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

A városvezető hangsúlyozta továbbá, hogy az önkormányzat létrehozott egy koronavírus védelmi alapot is, ahová továbbra is várják a felajánlásokat, hogy ezeket továbbítsák a rászorulóknak. Hozzátette, sok a természetbeni adomány is, számos önkéntes segít a nyugdíjasoknak, egyedül élőknek.

Koronavírus Védelmi Alap bankszámlaszám: 12001008-00209494-09800007

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email