_DSC9985

Száz laptoppal segítette az önkormányzat az érdi óvodákat

_DSC9985

Száz laptoppal segítette az önkormányzat az érdi óvodákat

A város saját forrásból biztosította az oviKRÉTA rendszer gördülékeny használatához szükséges eszközöket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében szeptember 1-jétől az óvodák számára is kötelezővé vált az állam által díjmentesen biztosított tanulmányi rendszer használata. Az oviKRÉTA rendszer célja, hogy az óvodák, gyermekekkel és alkalmazottakkal kapcsolatos adminisztratív feladataihoz informatikai támogatást nyújtson – olvasható a szoftvert ismertető honlapon.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a KRÉTA-rendszerben rögzíteni lehet a gyerekek és gondviselőik, valamint az alkalmazottak adatait, naprakészen nyilvántartani a jelenléti ívet, illetve csoportnaplót vezetni az óvodai tevékenységekről.

Ezek a lehetőségek nagyon hasznosak az óvodák számára, amelyek amúgy jövőbe mutató fejlesztést jelentenek, ugyanakkor kihívás elé is állította az intézményeket, hiszen az óvodák nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű számítástechnikai eszközzel ahhoz, hogy a rendszer napi használata zökkenőmentes legyen.

Az érdi önkormányzat pedig nem volt tétlen az ügyben és saját forrásból a Szivárvány Óvodának és a Kincses Óvodának, így az összes tagintézménynek vásárolt laptopokat – mondta el a Városháza kommunikációs vezetője az ÉrdMostnak.

Csőzik László polgármester és Szűcs Gábor alpolgármester adta át az óvodavezetőknek az eszközöket

László Ferenc hozzátette, hogy az új rendszer bevezetésével az iskolák után az óvodák digitalizációja is megtörtént, viszont az ehhez szükséges hardvereket az önkormányzatnak kellett biztosítani.

„Bruttó 13,5 millió forint értékben a Kincses Óvoda 47 db laptopot kapott, a Szivárvány Óvodának pedig bruttó 15,2 millió forintért 53 darabot vásárolt az önkormányzat”

– hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Hozzátette, hogy az eszközökre három év garancia van, mindegyiken jogtiszta szoftverek találhatóak, valamint a laptopokhoz táskákat és egereket is vásárolt az önkormányzat.

László Ferenc továbbá elmondta: a cél az volt, hogy mindegyik óvodai csoportban legyen legalább egy laptop, amelyen keresztül az óvodapedagógusok zökkenőmentesen tudják elvégezni a szakmai munkához szükséges adminisztrációs feladatokat.

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email