ebedli-zoltan

Jó féléven van túl az érdi futballcsapat

ebedli-zoltan

Jó féléven van túl az érdi futballcsapat

Ebedli Zoltán edző az klub honlapjának értékelte az Érdi VSE őszi teljesítményét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hatodik helyen telel az Érdi VSE a labdarúgó NB III Nyugati csoportban. Ededli Zoltán edző legénysége tizenegy győzelemmel, két döntetlennel és hét vereséggel, harmincöt gyűjtött ponttal zárta 2022-t.

A bajnokság őszi felének zárása kapcsán értékelt Ebedli Zoltán az erdivse.hu oldalnak.

Az előző szezon végén (3 mérkőzés) mint megbízott edző már belekóstoltál a felnőtt csapat irányításába. Mégis úgy gondolom, hogy az új szezon kezdetétől – már mint vezetőedző – felelsz igazán, teljes felelősséggel a csapat felkészítéséért. Melyek az első félév utáni érzéseid, tapasztalataid? 

– Az NB III lebonyolításának köszönhetően nem volt a stábbal sok időnk elmélkedni, akár a keret kialakításáról, akár a felkészülési programról beszélünk. A húszcsapatos bajnokságnak köszönhetően nagyon gyorsan történnek az események, nincs idő sokáig merengeni egy-egy mérkőzés előtt vagy után. Elég csak az augusztusra gondolni, amikor hét mérkőzést játszottunk négy hét alatt. Kevés idő marad a hibák kijavítására vagy a következő ellenfélre felkészíteni a csapatot.

Így utólag visszagondolva feszített tempó volt mind nekünk, mind a csapatnak, és úgy érzem a kisebb hullámvölgyek is ennek köszönhetőek. Mivel a csapat nagymértékben átalakult, így probléma nem volt abból, hogy vannak játékosok, akikkel még együtt játszottam, teljes mértékben elfogadták, hogy én irányítom a csapatot.

A keret átalakulóban volt. Voltak, akik visszavonultak, voltak távozók és bevezették a “fiatal szabályt” az NB III-ban is. Ezek függvényében szakmailag mi volt a kitűzött cél?

– Egyértelmű célunk volt, hogy fiatalítsuk a csapatot, de ugyanakkor meglegyen az a rutinos tengely, amely a fiatalokkal kiegészülve egy jó csapatot tud alkotni. A kitűzött cél egy stabil középmezőnyben való szereplés, de a személyes elvárásom a csapat felé a tabella első harmadához tartozni. Taktikailag még sok tanulni valónk van, volt pár mérkőzés, amikor nem jól reagáltunk a mérkőzés alakulására.

Mit sikerült ezekből a célokból, irányvonalakból megvalósítani?

– A őszi helyezésünkkel elégedettek lehetünk, a megszerzett harmincöt ponttal nagyjából hoztuk az elvárt szintet, kisebb hiányérzetem van csak pár elhullajtott pont miatt. Amit fontosnak tartok, hogy kevés gólt kaptunk, ellenfeleink tizenegy mérkőzésen nem találtak a kapunkba. Ezt az irányvonalat mindenképpen meg kell tartani.

Meglátásod szerint miben kellene fejlődnie, javulnia a csapatnak?

– Mindig van hova fejlődni. Azt hiszem elmondhatom, hogy ebben nagy összhang van köztünk a Csiszivel (Csiszár Zoltán – a szerk.). Minden mérkőzésből megpróbálunk tanulni, elemezni a hibákat és azokat kijavítani. Amiben sokat kell még előre lépnünk, az a támadó játékunknak a hatékonysága. De ezzel a problémával első naptól szembe néztünk és nagy hangsúlyt fektettünk a javítására.

Sajnálatos módon  a világban kialakult gazdasági helyzet kihatással van a mindennapjainkra, ezáltal a sportra is. Ez milyen hatással lesz a csapat életére, a játékoskeret jövőbeli összetételére? 

– Sok helyről hallani, hogy a sportra negatív következményei vannak a kialakult helyzetnek, sajnos ez nálunk is így van, de szerencsére a csapattal és a vezetőséggel közösen sikerült egy olyan áthidaló megoldást találnunk, ami nem sodorja nehéz helyzetbe a klubot és ezáltal a szereplésünket sem.  A játékoskeret változatlan marad a tavaszi szezonra, ami bizakodásra adhat okot.

Még csak most kezdték el a szabadságukat a játékosok, de a stáb nem pihenhet. Kialakult már a téli felkészülési program? 

– A játékosok most a megérdemelt pihenőjüket töltik, nekik január 2-án kezdődik az otthoni program. A közös munkát január 9-én kezdjük, reményeink szerint már a teljes kerettel.

Mit vársz a folytatástól? Mi lehet a realitás a tavasszal?

– Azon leszünk, hogy az ősz során jópárszor mutatott stabil játékunkat többször tudjuk produkálni, és ezáltal a korábban említett pontokat is be tudjuk gyűjteni. Ha meg tudjuk tartani ezt a pozícióinkat a bajnokság végéig, akkor sem leszek elégedetlen, de meg fogunk mindent tenni azért, hogy megnehezítsük a dolgukat versenytársainknak és előrébb lépjünk a tabellán.

(Forrás: Érdi VSE)

Érdi VSE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email