egigero_220828.jpg

Megnyílt Érd legújabb óvodája

egigero_220828.jpg

Megnyílt Érd legújabb óvodája

Hálaadó istentisztelet keretében adták át augusztus 28-án az Ég-Ígérő óvodát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ünnepélyes rendezvényen a kormány, a református egyház és a város képviselői, valamint az óvodába járó gyermekek és szülei vettek részt.

– Örömteli, hogy az elmúlt időszakban beértek, illetve beérnek azok a gyümölcsök, amelyek a református egyház és a kormány együttműködésének termései. A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében  magyar kormány 35 milliárd forintos támogatásából 66 református óvoda épülhet, újulhat meg vagy bővülhet – mondta el a vasárnap délutáni hálaadó istentiszteleten Fürjes Zoltán helyettes államtitkár, hozzátéve: az érdligeti református óvoda építkezését 940 millió forinttal támogatta a kormány. Az államtitkár hozzátette: a telket, amelyen az óvoda áll, az önkormányzat adta – ingyen – az egyház tulajdonába, 2019-ben.

Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőjében reményét fejezte ki: a református óvodába járó gyermekek meg fogják kapni a hit erejét, a remény tisztaságát és a szeretet örökkévalóságát.

Csőzik László polgármester kiemelte: az ország legfiatalabb átlagéletkorú városában nagyon nagy szükség van óvodákra; 2030 gyermek jár óvodába Érden, és további ötszáz férőhelyre lenne szüksége a városnak, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni. Ez a mostani beruházás mindenesetre nagyon sokat segít a városnak, a családoknak. A polgármester elmondta azt is: az önkormányzat megépítteti a járdát Diósdi úton, egész a Riminyáki úti Pumukli óvodáig. A városvezető köszönetet mondott a kormánynak és az egyháznak a lehetőségért, hogy Érden megépülhetett az Ég-Ígérő óvoda.

A most átadott intézmény az Érdligeti Református Egyházközség fenntartásában működik. Literáty Zoltán lelkipásztor elmondta: a hatcsopotos épületben 25 alkalmazott gondoskodik a 150 gyermekről szeptember elsejétől. (Az óvodáról itt írtunk bővebben).

A hálaadó istentiszteletet követően a vendégek megtekintették az épületet, illetve a kertet. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email