22_03_29_erdmost_nincskep

Tizennyolc vizes csapat szerelt a főtéren

22_03_29_erdmost_nincskep

Tizennyolc vizes csapat szerelt a főtéren

Idén Érden rendezték meg a XVIII. Országos Víziközmű Szerelőversenyt, ugyanis tavaly az ÉTV csapata állhatott a dobogó élére. A különleges program gyakorlati részén 18 csapat szerelt és végzett nyomáspróbát Érd főterén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a víz meghatározza egy-egy település és az ott élők mindennapjait. Mint mondta, aki ma a vízzel foglalkozik, annak nem szakmája, hanem hivatása van. Hozzátette, hogy Érdre a szakma legjobbjai érkeztek azért, hogy számot adjanak tudásukról, hivatásbeli elkötelezettségükről és arról, hogy a tudás mellett jó kollégák is.

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében felidézte, hogy az 1960-as években még nem volt általános, hogy Érden mindenhol hozzáférnek a vízhez. Mint mondta, mára azonban már sem mennyiségi, sem minőségi vízhiány nincs a városban. 

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a tavalyi évben ezt a versenyt az Érd és Térsége Víziközmű Kft. munkatársai nyerték meg, így idén Érd volt jogosult a verseny megrendezésére. Ezen a versenyen az is nyer, aki a dobogó tetejére állhat, de az is, aki nem az első három helyezést éri el. Nyer a lakosság, nyernek a cégek tapasztalatot, ismeretet, jó barátságot – emelte ki a polgármester.

Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke elmondta, hogy a gyakorlati versenyrész során a háromfős csapatok kaptak egy rajzot, illetve egy szöveges ismertetést a szerelési feladatról. A feladatot egy nyomás alatt lévő hálózati szakaszon kellett végrehajtania a szakembereknek úgy, hogy közben a szomszédos csapatokat nem látták. A szerelési munkát meghatározott időn belül, hibamentesen kellett elvégezniük. Ha a feladatokat sikeresen teljesítették, akkor csak az volt a kérdés, hogy ki végzett hamarabb. Itt Érden nagyon jó helyszínt találtak a szervezők, hiszen az érdeklődők is megnézhették, hogyan dolgoztak a szakemberek a nyílt terepen – tudtuk meg Kurdi Viktortól.

– Mindig szeretjük kivinni ezt a rendezvényt, minél közelebb a lakossághoz, mert van egyfajta társadalmi szemléletformálási küldetésünk is, hogy az ivóvíz, az ivóvízszolgáltatás, az ezzel kapcsolatos hibaelhárító munka presztízsére ráirányítsuk a figyelmet. Az ivóvíz stratégiai kérdés. Az ivóvízszolgáltatás biztosítása szintén. Célunk az is a versennyel, hogy a tagvállalataink közötti együttműködést fejlesszük. Itt találkoznak az emberek, beszélgetnek, el lehet lesni trükköket, újabb műszaki megoldásokat, ami egyfajta innovációs tevékenység is, valamint a szakmai-baráti kapcsolatok erősítése is. Azzal, hogy az együttműködés jobb lesz az ágazatban, azzal, hogy a tudás gyarapodik, azzal a szolgáltatási színvonal is emelkedhet – emelte ki a MaVíz elnöke.

– Nagy büszkeség számunkra az ország egyik legkisebb víziközmű szolgáltatójaként, hogy kiváló munkatársaink tavaly megnyerték ezt a rangos versenyt. Az ő szervezésükkel, aktív közreműködésükkel valósulhatott meg az idei verseny. Ők találták ki az idei versenyfeladatot, a szervezés minden részletében benne voltak – mondta el lapunknak Lanku Ildikó, az Érd és Térsége Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta, hogy nagy büszkeség ez a város számára is, illetve az erre járó érdeklődők is kicsit jobban megismerhetik ennek a hivatásnak a fortélyait. 

Lanku Ildikó hozzátette:

Külön öröm a számunkra, hogy a verseny lebonyolításába bevonhattuk az érdi Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóit, hiszen az utánpótlás kérdése a mi szakmánkban is létfontosságú. Az esemény jó alkalom arra is, hogy a jövő szakemberei személyesen találkozhassanak a legjobb szaktudású kollégákkal, láthassák azt a munkát, amit nap mint nap végeznek, és érezhessék azt a megbecsülést irántuk, amit igyekszünk hangsúlyozni a verseny két napja alatt.

A mai nap folyamán egy elméleti versenyrészen kellett bizonyítania a versenyzőknek: 50 kérdésre kellett felelniük szakmai, jogi, illetve munkavédelmi területen.

 

FRISS:

A XVIII. Országos Víziközmű Szerelőverseny győztese a Szegedi Vízmű Zrt. csapata lett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email