vihar_pixabay

Ha tehetnénk, nem ilyen időre szavaznánk

vihar_pixabay

Ha tehetnénk, nem ilyen időre szavaznánk

Zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztetnek a meteorológusok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap a felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, a napsütést időszakosan fátyolfelhők szűrhetik. Délelőttre az északkeleti, keleti tájakon is megszűnik a csapadék, majd átmeneti szünetet követően a délután során az északnyugati tájakra újból záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek –  hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Emiatt elsőfokú veszélyjelzés van érvényben, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű. Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés vasárnap estétől hétfő reggelig

Sok felhőre számíthatunk, és egyre több helyen várható zápor, zivatar, amelyek egy adott pont fölött akár többször is átvonulhatnak. Heves zivatarok is kialakulhatnak! A légmozgás alapvetően gyenge lesz, de zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, viharos, sőt heves zivatarok esetén erősen viharos széllökések is.

A minimum-hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű, ennél hidegebb az Északi-középhegység völgyeiben lehet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap a magasban átmenetileg hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akik érzékenyek az időjárás változásokra, azok hidegfront jellegű hatásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email