22_03_29_erdmost_nincskep

Szakdolgozó kapta el a koronavírust, bezárják a törökbálinti Walla óvodát

22_03_29_erdmost_nincskep

Szakdolgozó kapta el a koronavírust, bezárják a törökbálinti Walla óvodát

A Walla Óvoda egyik szakdolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje, ezért Elek Sándor, Törökbálint polgármestere – polgármesteri hatáskörben eljárva – bezáratta az óvodát, emellett elrendelte a dolgozók és az óvodába járó gyermekek 14 napos hatósági házi karanténba helyezését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elek Sándor közösségi oldalán számolt be róla, hogy az óvoda egyik szakdolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya elrendelte az ott dolgozók, valamint az óvodába járó gyermekek 14 napos hatósági házi karanténba helyezését. Ezzel együtt Törökbálint polgármestere elrendelte a Walla óvoda épületének teljes fertőtlenítését.

A közösségi oldalon megosztott bejegyzése után nem sokkal Elek Sándor arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy elrendelte az összes bölcsődei és óvodai dolgozó a nevelési év megkezdése (szeptember 1.) előtti tesztelését, ezt követően megkezdik az összes törökbálinti intézmény munkatársának tesztelését is.

Elek Sándor kitért arra is, hogy augusztus 28-tól a termelői piac területén kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése. Emellett augusztus 30-tól megkezdik a település buszmegállóinak fertőtlenítését. A polgármester beszámolt arról is, hogy augusztus 30-tól a Törökbálint területén található nevelési és oktatási intézményekbe az ott dolgozók, valamint az oda járó gyermekek, tanulók kizárólag tünetmentesen, lázmérést követően léphetnek be, míg a szülők a bölcsődéké és óvodai intézmények az területére szájmaszkot viselve léphetnek be, ahogy az összes önkormányzati intézménybe is.