22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megint kapott gól nélkül győzött az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megint kapott gól nélkül győzött az Érdi VSE

Ötödik bajnoki mérkőzésén is megőrizte kapuját a kapott góltól, s mivel Popov Patrik és Honti Attila is betalált, így 2-0-ra megnyerte a Mol Fehérvár FC II elleni hazai meccsét az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nehezen indult be az érdiek szekere, hiszen a mérkőzést rendkívül nagy önbizalommal kezdték a fehérváriak, akik rögtön az első percben Dinnyés Olivér 23 méterről leadott lövésével veszélyeztettek. Emellett is több veszélyes támadást vezettek az első félidőben Toldi Gábor tanítványai, akik közül Hajdinger Raul és Molnár Márkó is többször helyzetbe került, de ezeket Kertész Ferenc védeni tudta.

Nagyjából húsz percnek kellett eltelnie, mire a hazaiak is felvették a ritmust, s fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását, de igazán nagy gólszerzési lehetőségig nem jutottak.

Így volt ez egészen az első félidő utolsó öt percéig, amikor is Popov Patrik kapott remek labdát a tizenhatos bal oldalán, majd első érintésből jobban remekül pöccintett Rockov mellett a kapu hosszú sarkába (1-0).

A második félidő már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, s minta a fiatal vendégek önbizalma is elillant volna a hátrány tudatában, így az sem véletlen, hogy a gólhoz az érdiek álltak közelebb, amikor egy baloldali szöglet után Popov fejelt a keresztlécre. Igaz, nem sokkal később Hajdinger is hasonlóan nagy lehetőséget puskázott el a túloldalon.

Negyed órával a rendes játékidő vége előtt duplázta meg előnyét a házigazda, amely Koós Gábor baloldali szöglete után Honti Attila révén volt eredményes (2-0).

Az utolsó percekre érkezve rendkívül közel állt a szépítéshez a Fehérvár II, de hiába volt ígéretes helyzetben Papp Marcell, csak a keresztlécet találta el.

A hajrában több gól már nem született, így az Érdi VSE öt forduló után is őrzi veretlenségét, s kapuját a góltól.

– Az első félidőben fölénk kerekedett a Fehérvár, de ahogy eddig, most is szervezetten játszottunk és egy szépen megkomponált támadás után megszereztük a vezetést, amit a másodikban növelni tudtunk, így kézben tartottuk a mérkőzést – nyilatkozta a tétmeccsen az Érdi VSE színeiben első gólját jegyző Popov Patrik. – Lélektanilag jókor jött a gól, nagy löketet adott, míg az ellenfél önbizalmából elvett, ez rányomta a bélyegét a második félidőre – fűzte hozzá Popov Patrik. 

– Egy másik játékrendszerrel próbálkoztunk Popov Patrik felépülésével, a négyvédős rendszer viszont nem nagyon működött sem védekezésben, sem támadásban, ettől függetlenül szereztünk egy szép gólt, viszont a Fehérvárnak is voltak lehetőségei. Visszaálltunk a háromvédős rendszerre, kicsit masszívabbak lettünk és ha a második gól hamarabb jön, akkor hamarabb is eldönthettük volna a meccset – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az első félidőben uraltuk a játékot, az történt, amit szerettünk volna. Az fáj, hogy nem tudtuk az i-re feltenni a pontot, hiszen több lehetőségünk volt, amikor kapussal szemben álltunk, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Ez a rutintalanság számlájára írható. Az Érd azt tette, amit vártunk, viszont egyetlen lehetőségét kihasználta az első félidőben és a másodikban így kénye-kedve szerint alakíthatta a játékot. Gratulálok az Érdnek, de nekünk sem kell lehajtott fejjel hazaballagnunk, hiszen a játékunk jól nézett ki – nyilatkozta a Mol Fehérvár FC II vezetőedzője, Toldi Gábor.

Az Érdi VSE a Nyugati csoport 6. fordulójában, augusztus 26-án, 17.30-tól az FC Nagykanizsa vendégeként lép pályára, majd augusztus 30-án, vasárnap ugyancsak 17.30-tól a Bicskei TC-t fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III,Nyugati csoport, 5. forduló
Érdi VSE-Mol Fehérvár FC II 2-0 (1-0)
Érd, 300 néző. V.: Gáspár (Gyürüsi, Szalai D.)
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Bozsoki, Csiszár, Földesi – Kalmár, Kócsa, Koós – Farkas B. (Honti, a szünetben), Popov (Molnár B., 85. p.), Kollega (Varga T., 77. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Mol Fehérvár FC II: Rockov – Kojnok, Vágó G., Tóth A., Fodor P. – Kövesdi (Szileszki, 77. p.), Dinnyés, Rónaszéki (Horváth B., 83. p.), Papp M. – Hajdinger, Molnár M. (Major, 71. p.)
Vezetőedző: Toldi Gábor
Gól: Popov (42. perc), Honti (76. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email