22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább hullanak a csontvázak

22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább hullanak a csontvázak

Több, mint 420 millió forint kártérítést fizethet Érd amiatt a régóta húzódó per miatt, ami az előző városvezetés alatt indult és amiben most már közeledik az ítélethozatal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester pénteken este közösségi oldalán foglalta össze azt a folyamatot, ami idáig vezetett. Eszerint 2001-ben a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika Kft. megvásárolt egy érdi ingatlant a sportpálya, elektromos állomás, fatelep és egyéb létesítmények mellett, hogy ott majd környezetbarát ipari célú beruházásba kezdhet, ahogy ezt a hatályos önkormányzati szabályozás lehetővé tette. „A céggel kötött 2007-es településrendezési szerződést azonban az önkormányzat nem tartotta be. 2010-ben pedig átsorolta az övezetet, így az ingatlan jelentősen veszített értékéből, mert oda nem lehetett többé ipart telepíteni.” Az ügy azóta megjárta az összes létező bíróságot, és ők is, valamint minden kirendelt, független szakértő is egy következtetésre jutottak: fentiek miatt a cégnek anyagi kára keletkezett.

„A kártalanítási kérelmet a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika Kft. 2012-ben indította a Pest Megyei Kormányhivatalnál. A hivatal ezt jogosnak ítélte meg, és 208,7 millió forint kártalanításra kötelezte az önkormányzatot. 2013-ban T. Mészárosék ez ellen közigazgatási pert indítottak. T. Mészáros és ügyvédei – akik a szerződés szerint az ő közvetlen utasítására dolgoztak! – húzták-vonták, mint a rétestésztát, így 2020-ban ott tartunk, hogy az évi 8 százalékos kötelező kamattal megfejelve összesen több mint 422 millió forintra nőtt az összeg! Ha a bíróság így ítél, ekkora pénzt kell kifizetnie a városnak. Nem T. Mészárosnak, aki pert indított, és aki alatt duplájára nőtt a tartozás, hanem Érdnek!”

Ez az összeg kiteszi a város szabadon elkölthető forrásainak egyharmadát – írja Csőzik László, hozzátéve, hogy mivel nem akar lemondani az érdiek közös pénzéről, ezért foggal-körömmel harcolni fog ez ellen.

Az ügyben „véletlenül” éppen ma tartott sajtótájékoztatót T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke, amelyen igyekezett elhárítani magáról a felelősséget azzal, hogy az ügy más véget ért volna, ha Csőzik László nem cseréli le a perrel foglalkozó korábbi jogászcsapatot. (Ugyanerről és a sajtótájékoztatón is visszaköszönő mondatokkal jelent meg délelőtt a Magyar Nemzetben is egy cikk, amiben Simó Károly frakcióvezető nyilatkozott.)

Csőzik László polgármester fenti bejegyzésében viszont hangsúlyozta, hogy tavaly ősszel már ítélethozatal előtti szakaszban tartott a per, azóta pedig nem történt érdemi tárgyalás és jogi fordulat sem, csak a jogászcsapatot cserélték le. „Sem anyagi, sem politikai előnyöm abból nem származik, ha a város tönkremegy. T Mészáros András viszont csak nyerhet a hisztériakeltéssel, a hazudozással és felelősséghárítással. De ígérhetem Önöknek, hogy a végén ő issza meg a levét! Büntetőfeljelentést és polgári pert is a nyakába akasztok mindazért a minősített töketlenkedésért, a kár felhalmozásáért, a város kasszájának kiürítéséért és a rágalmazásért, amit az ügyben eljátszott!” – írja a polgármester.

Egy biztos: a több, mint 420 milliós kártérítés hatalmas érvágás lenne Érd költségvetésén, akkor, amikor a gépjárműadót és a „szolidaritási hozzájárulást” már amúgy is elvonta a kormány és akkor, amikor más, az előző városvezetéshez köthető szabálytalanság(ok) miatt még további elvonásokra számíthatunk.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email