22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták a megújult érdligeti játszóteret

22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták a megújult érdligeti játszóteret

Kedden birtokba vehették a családok a tavas játszóteret, ami mostantól megújulva, még több szórakozást nyújtva várja a gyerekeket. Külön öröm, hogy az erre irányzott összeg mintegy harmadából sikerült megoldani a felújítást, a fennmaradó összeget pedig a parkra és más játszóterekre fordíthatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szűcs Gábor alpolgármester az Érdi Televíziónak elmondta: amellett, hogy új játszóeszközöket helyeztek ki a tönkrement darabok helyére, a megmaradókat is felújították. A 2020-as költségvetésben több mint húszmillió forintot irányoztak elő a játszótér és a park munkálataira, de az odafigyelő, nyílt versenyeztetés mellett kiálló új városvezetésnek, és a lebonyolítást végző ÉKFI-nek köszönhetően sikerült 7,5 millió forintból megvalósítani a projektet – hangsúlyozta Szűcs Gábor, hozzátéve: nemcsak a tervezett játszóeszközöket sikerült olcsóbban beszerezni, hanem a gumiburkolat is kevesebbe került az előzetesen kalkuláltnál. Úgy sikerült megtakarítást elérniük, hogy a kialakítás minőségi, és az uniós normáknak is megfelel – jegyezte meg.

Hogy a fennmaradó 12,5 millió forintból milyen fejlesztéseket valósítson meg a város, azt jelenleg is vizsgálják – elképzelhető, hogy több kiülőt alakítanak ki a parkban, vagy a műfüvet cserélik le a focipályán. A város más játszótereit is fejlesztenék ebből az összegből.  

Érdemes még megemlíteni, hogy a játszótér mellett a parkban is végeztek munkálatokat, többek közt biztonságosabbá tették az átereszeket a vízelvezető ároknál. Erről már Andrasek Mónika önkormányzati képviselő beszélt az Érdi Televíziónak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email