22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: marad nyugaton az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: marad nyugaton az Érdi VSE

Eldőlt, mely hatvan csapat alkotja a labdarúgó NB III mezőnyét. Az előző kiírásban élen végző, azonban a nyáron sok változáson áteső Érdi VSE marad a Nyugati csoportban, ahová hat új és egy visszatérő csapat csatlakozott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Labdarúgó Szövetség első fokon 47 csapat nevezését fogadta el az NB III 2020/2021-es idényére, majd múlt pénteken további tizenkettővel bővült. A hatvan fős mezőny utolsó tagja a Gyöngyösi AK volt, amelynek nevezését egy korábbi hiányosság miatt fogadták el csak most.

Az augusztus 2-án rajtoló és 2021. május 30-ig tartó bajnokságban mindhárom csoportban húsz-húsz csapat szerepel. A csoportok első helyezettjei indulási jogot szereznek a másodosztályra, míg a 16-20. helyezettek, illetve a három csoport leggyengébb 15. helyezettje búcsúzik a harmadosztálytól.

Az elmúlt években is a Nyugati csoportban szereplő Érdi VSE a következő évet is ebben a régióban tölti, ahová hat új és egy régi-új csapat került a bővítésnek köszönhetően. Az eddigi résztvevőkhöz a megyei osztályból a Balatonfüredi FC, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, a Nagyatádi FC, az SC Sopron és a Tatabányai SC érkezett, továbbá egyéves kitérő után visszatért a Közép-csoportból a THSE-Szabadkikötő, illetve indul még a Zalaegerszegi TE második csapata is.

Az NB III Nyugati csoport 2020/21-es kiírásának mezőnye:
Balatonfüredi FC, Bicskei TC, BKV Előre, Érdi VSE, Mol Fehérvár FC II, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, III. kerületi TVE, Komárom VSE, Lipót Pékség SE, ESK Ménfőcsanak, Mosonmagyaróvári TE, Nagyatádi FC, FC Nagykanizsa, Pápai Perutz FC, Puskás Akadémia FC II, SC Sopron, Tatabányai SC, THSE-Szabadkikötő, VLS Veszprém, Zalaegerszegi TE II

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email