22_03_29_erdmost_nincskep

Miről is szól majd az idei érettségi?

22_03_29_erdmost_nincskep

Miről is szól majd az idei érettségi?

Jelen állás szerint május 4-én megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, ha a járvány miatt nem változtatnak addig az időponton. A Vörösmarty Mihály Gimnázium végzősei ismeretanyagban felkészültek az érettségire, de ha nem lenne elég a járvány, sokan még egy nehezítő körülménnyel küszködnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május 4-én kezdődnek a nagy létszámú, kötelező érettségi tantárgyakkal a vizsgák, azaz a magyarral, matematikával, történelemmel, angollal és némettel. Az gimnáziumok országos tanulmányi rangsorában is mindig előkelő helyezést elérő Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatója, Szilasné Mészáros Judit arról tájékoztatta az Érd FM 101.3-at, hogy a járványügyi helyzet figyelembevételével törekednek arra, hogy maximálisan biztonságos körülményeket teremtsenek az érettségizők és a felügyelő tanárok számára.

Március közepe óta, azaz amióta az ország iskolái átálltak a digitális avagy tantermen kívüli távoktatásra, a Vörösmarty 11-12. évfolyamos tanulói számára a kötelező érettségi tárgyakat és az emelt szintű érettségire felkészítő fakultációs órákat tartották meg, éppen az érettségit szem előtt tartva, közölte az intézményvezető. 

„Márciusban jellemzően már az ismétlés szakaszában tartunk a 12-esekkel. Valamennyi tantárgy esetében a feladatmegoldások rutinszerű alkalmazása ilyenkor a gyakorlások célja. De az kétségtelen, hogy nem tudtunk olyan hatékonyan és gyorsan dolgozni, mint élőben. Bár a szaktanári visszajelzések szerint éppen az érettségi előtt állóknál nagyon erős a tanulói önállóság, aktivitás és nagy a felelősségtudat. Az azonban, hogy az utolsó hat hétben személytelen a kommunikáció, a hiányok pótlása nehezen derül ki, megerősítéseket nehezen adunk a gyerekeknek – ez természetesen gondot jelent.”

De a legnagyobb gond nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy ezeknek a gyerekeknek úgy kell számot adniuk a 8 vagy 4 év alatt magukba szívott tudásukról, hogy utána nem tudnak elbúcsúzni a gimnáziumban töltött évektől, tanároktól, osztálytársaktól. Mert bár érettségi lesz, de a ballagások idén elmaradnak. 

„A szociális kapcsolataik teljesen beszűkültek. Éppen akkor nem találkoznak a kollégákkal, amikor a búcsúzás időszaka van. Nincs egy lezárás. A nyolcosztályosoknál ballagás utoljára óvodában volt. És még akkor mindenre rárakódik a járványügyi stresszhelyzet” – emelte ki Szilasné Mészáros Judit is. 

Az igazgató elárulta, hogy próbálnak készülni a diákok számára előbb egy virtuális búcsúval, augusztus 31-ére pedig terveznek egy kötetlenebb találkozást, egy utolsó osztályfőnöki órát, egy utolsó együttlétet, mert ezek a közösségi élmények bizonyosan hiányoznak a tanulóinknak.

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email