22_03_29_erdmost_nincskep

„Érd azt üzeni: Veled vagyunk Magyarország!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Érd azt üzeni: Veled vagyunk Magyarország!”

"Azt üzenjük, nem rajtunk fog múlni! Mi adunk, adunk amíg van mit, aztán majd gyűjtünk, kérünk, és azt is odaadjuk!"- Csőzik László polgármester is reagált arra a kormányjavaslatra, miszerint az önkormányzatoknak be kell fizetniük a gépjárműadót a védekezési alapba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kormánytól annyit kér a polgármester, hogy az eredetileg sportközpont építésére szánt 5 milliárd forintot biztosítsák a város rendelkezésére, mert most nem stadion kell, hanem az, hogy legyen miből segíteni és támogatni azokat, akik elveszítik munkájukat és nehéz helyzetbe kerülnek a koronavírus-járvány miatt. 

A bejegyzés teljes terjedelmében itt is olvasható: 

Mindannyiunk mindennapjait meghatározza a koronavírus ellen folytatott küzdelem. Érd, pontosabban az érdi emberek az első pillanattól kezdve elképzelhetetlen szolidaritásról, emberi kiválóságról és összetartozásról tettek tanúbizonyságot. Az itt élők mindennapjait érintően kialakítottunk, és azóta is működtetünk egy támogatási rendszert, amelyben rengetegen, a legkülönfélébb módon segítenek nekünk, akár önkéntesen is. Számos érdi polgár köszönheti ennek a közös munkának, hogy ebben az embert próbáló időszakban megmaradhat, és emberhez méltó körülmények között élhet.

Mi érdiek magunk vagyunk, magunk védekezünk. Ez a kötelességünk, mert számunkra Érd, Érd lakói mindenekelőtt valók! Ezt a harcot megvívjuk akkor, is, ha az utolsó vasunkat kell erre áldoznunk! Megvívjuk, ha a város a védekezésre fordított összegeit a költségvetésünk egyéb soraitól – pl. látványsportok, nagyrendezvények – kell is megvonnunk. Ha kell akár, más városi kiadásokat is csökkenteni fogunk, hogy elegendő pénzt fordíthassunk az itt élők egészségének megóvására. Ma ez a legfontosabb!

A válság kezdetétől külön kezeljük azokat a pénzeket, melyeket a védekezésre fordítunk. Eddig egy fillér állami támogatást, vagy erre irányuló ígéretet sem kaptak az érdi adófizetők a kormánytól, az operatív törzstől, vagy az országgyűlési képviselőjüktől!

A kormány az országos szolidaritásra hivatkozva, most elkérte a városunk számára befizetett gépjármű adó még nálunk maradó 40%-át is, hisz’ ugye 60%-át eleve be kellett fizetnünk eddig is. Vagyis MÉG ELVISZNEK TŐLÜNK körülbelül 240 millió forintot.

Mindenkinek üzenjük, hogy Érd szolidáris, felelős és összetartó város! Jelentjük, hogy mindent megteszünk, és eztán is meg fogunk tenni, hogy lassítsuk, és végeredményében megállítsuk a vírus terjedését! Mindent megteszünk, ami rajtunk, érdieken múlik! Érd helyt áll, Érd küzd, és Érd még akkor is teljesíti az Ország felé kötelezettségeit, ha ezek miatt térdre rogyunk, ha ezek miatt az amúgy is üres kasszánk még jobban kiürül!

Érd azt üzeni: VELED VAGYUNK MAGYARORSZÁG! Azt üzenjük, nem rajtunk fog múlni! Mi adunk, adunk amíg van mit, aztán majd gyűjtünk, kérünk, és azt is oda adjuk! Oda az országnak, és oda minden rászoruló érdinek, és a szociális ellátások sokrétűsége okán a környező sok-sok település rászorulóinak is. Nem kérünk mást, csak szeretet, kitartást és megértést az emberektől. És nem kérünk mást, csak ami jár, ezt viszont a kormánytól.

Üzenem a kormánynak, hogy Érd csak egy apró kérést tesz felé. Hogy amit ránk szántak, csak azt kérjük! Azt gondolom mindannyiunk, az érdiek nevében felelősen gondolkodva mondhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy a nekünk szánt, sportközpont-építésre elkülönített, de eredetileg több, mint 5 milliárd forintot kérjük. Ez egy darabig elég lesz a munkahelyek elvesztése okán szükséget szenvedők, a bevételeiket elvesztők, a már amúgy is nehéz helyzetben élők megsegítésére. Elég az eddig az érdi adófizetők pénzén működtetett szociális ellátás jövőbeni fedezésére. Nekünk ma nem stadion kell! Nekünk ma – és most azonnal, nem majd – arra kell forrás, hogy azt mondhassuk, Érd megvédi a lakóit. És ez csak egy tollvonás, egy döntés. Arra kérem a kormányt, segítse városunk lakóit, s ne vonjon el tőle forrásokat. Bízom benne, hogy ezt a pénzt nemes célra, az érdiek javára költhetik el az érdi polgárok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email