22_03_29_erdmost_nincskep

Operatív Törzs: Berobbanhat a járvány a fővárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Operatív Törzs: Berobbanhat a járvány a fővárosban

Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, az összes regisztrált eset 62%-a, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint nagy annak az esélye, hogy a fővárosban "berobban" a járvány, hangzott el többek között az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az országos tisztifőorvos kérte a budapestieket, hogy vegyék komolyan a kijárási korlátozásokat, és felhívta az idősebbek figyelmét arra, hogy a kijelölt kijárási idő nem úgy értendő, hogy 9-től 12-ig végig kint kell lenni. Csak halaszthatatlan teendők miatt hagyják el lakásukat, alapvetően továbbra is mindenki maradjon otthon.

A fiatalabb korosztályt is megkérte, hogy kerüljék a csoportos találkozókat. Ha ezeket nem tartják be a fővárosban és Pest megyében, akkor szerinte be fog robbanni a járvány. 

Azt is elmondta a közelgő húsvéti ünnepek kapcsán: egyáltalán nem tanácsolja, hogy „kisebb” rokoni vagy baráti társaságok összejöjjenek, csak az egy háztartásban élő, szűk családtagjaikkal ünnepeljenek. 

A vásárlás után minden esetben mossunk kezet, kérte még a tisztifőorvos, aki szerint felesleges emiatt kesztyűt húzni, elég a kézfertőtlenítés.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email