22_03_29_erdmost_nincskep

Beszáll a távoktatásba az Érd Médiacentrum is

22_03_29_erdmost_nincskep

Beszáll a távoktatásba az Érd Médiacentrum is

Az Érd TV munkatársai az Érdi Szakképzési Centrum tanáraival elsősorban az érettségire és a szakmai vizsgákra felkészítő, úgynevezett mikrotanításokat rögzítenek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában ez nem előzmény nélküli, hiszen 5. éve zajlik a 21. század iskolája programunk, amelynek célja tudásbázis létrehozása, és ennek segítségével a komplex szakmai vizsgák és az érettségi eredményes teljesítése. Eddig a digitális lehetőségeket a hagyományos tantermi órák mellett használtuk az oktatásban. Napjainkban a minisztérium és a szakképzési centrumok vezetői a fiatalok érdekeit szem előtt tartva együtt dolgoznak a tantermen kívüli oktatás feltételeinek megteremtésén, ezáltal biztosítva, hogy minden tanuló sikeresen zárhassa a tanévet” – mondja Dózsa Lajos, az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója. 

Ennek a központi elképzelésnek egyik jelentős eredménye az a helyi kezdeményezés, melynek során az Érd Médiacentrum és az ÉSZC összefogott mikrotananyagok rögzítésére, sugárzására. „Az innováció lényege az, hogy tanműhelyben, tanteremben mutatják be oktatóink azokat a szakmai, közismereti tudnivalókat, amelyeket a diáknak el kell sajátítania a sikeres vizsga teljesítéséhez. 

A megszokott, ismerős iskolai környezetben zajló minióra a tananyagtartalom mellett lehetőséget nyújt a tanár személyiségén keresztül a mélyebb megértésre. A már korábban begyakorolt vagy még ismeretlen szakmai fogásokat – bonbon készítés a cukrászoknál, lépcsőházi auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata bekötése a villanyszerelőknél – szaktanár segítségével sajátíthatják el” – teszi hozzá az igazgató. 

A szakiskolai felkészítők a jövő héttől lesznek láthatók az Érd Tv-ben. A pontos programot az Érdi Újságban és az Érd Most-on olvashatják, de az aznapi órákra az Érd FM 101.3 reggeli műsora is felhívja majd a figyelmet. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email