22_03_29_erdmost_nincskep

300 millió az érdi iskolákra

22_03_29_erdmost_nincskep

300 millió az érdi iskolákra

Újjáépítik a Bolyai iskola Alsó utcai épületének tetőszerkezetét. A munkálatok 4-6 hétig tartanak, a tanítás zavartalanul folyik. A tervek szerint a beázott helyiségeket is kifestik majd. Mint megtudtuk, az Érdi Tankerület 2018-ban és 2019-ben 300 milliót költött az érdi iskolák felújításra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pár hét alatt teljesen újra cserélik a régi palaborítású tetőszerkezetet az alsóbb évfolyam diákjai által használt régi épületen. Mint Sárközi Márta tankerületi igazgató tudósítónknak elmondta, az épület elkezdett beázni, a tetőt javítani pedig már nem lehetett, így aztán tetőcserére került sor. A felújítás 18,7 millió forintba kerül.

– A munkálatok a tanítást nem akadályozzák, a vállalkozó minden baleset- és munkavédelmi előírást betartva dolgozik. Az olyan feladatokat, amelyek esetleg veszéllyel járhatnak, hétvégére ütemezik – mondta a tankerületi igazgató. 

Az Érdi Tankerület a felújítási, beruházási, karbantartási terv alapján végzi a munkálatokat a hozzá tartozó 28 település 48 iskolájában. 2018-ban és 2019-ben közel háromszázmillió forintot költöttek az érdi intézményekre, a szigeteléstől a cirkulációs, valamint fűtésrendszerek felújításán át a csőtörések helyreállításáig, az iskolabútoroktól a hangszercsereprogramig. 

– Minden épületünkben ki kell cserélnünk a villanyhálózatot; ezt megkezdtük a Vörösmarty gimnáziumnál, és teljesítettük a Bolyai iskolánál. Odafigyelünk az iskolaudvarokra, az udvari játékokra, az épületek tisztasági festésére, a mosdófelújításokra. Pontosan tudjuk, hol és milyen problémáink vannak, és ahogy ez a háztartásban is lenni szokott, ütemezzük a munkálatokat – hangsúlyozta Sárközi Márta.

A 2020-as év beruházásait most kezdték tervezni. Szeretnék elvégezni többek közt a Bolyai iskola Erzsébet utcai épületénél a csatornahálózat részleges cseréjét, a Lukin zeneiskolánál is felújítási munkálatokat terveznek, és folytatják az érdi intézmények elektromos hálózatának és a mosdóinak felújítását. Arra is igény van, hogy egyes tantermeket légkondicionálóval lássanak el. Azt is tervezik, hogy a Bolyai iskola Alsó utcai épületének tetőcseréjét követően kifestik a beázott tantermeket.

– Próbálunk megfelelni az elvárásoknak; rengeteg tervünk van, és munka is rengeteg van. Remélem, év végén pozitív dolgokról tudunk majd beszámolni – zárta szavait Sárközi Márta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email