Mi az ön kedvenc receptje? Kérjük, küldje el nekünk fotókkal együtt a szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu e-mailcímre, és megjelentetjük.
Mogyoróvajas-kókuszos-bogyósgyümölcsös sajttorta pohárban.
A pohárdesszertnek rengeteg jó tulajdonsága van. Pikkpakk elkészül, látványos, tág teret ad a képzeletnek, mivelhogy ezerféleképpen variálható, ugyanakkor könnyű és mértékletességre ösztönöz, már ha nem készítünk belőle többet fejenként egy pohárnál.
Az alábbi mogyoróvajas-kókuszos-bogyósgyümölcsös finomság pár perc alatt összedobható, úgyhogy akár egy váratlanul betoppanó vendéget is könnyen lehengerelhetünk vele.
A lényeg, hogy legyen otthon:
3-4 db babapiskóta
3-4 db keksz (jelen esetben Albert)
fél doboz Philadelphia krémsajt
1 dl tejszín
1 nagy kávéskanál mogyoróvaj (vagy egy maréknyi mogyoró, netán dió)
2-3 evőkanál juharszirup (persze lehet helyette cukrot vagy mézet is használni)
3 evőkanál kókuszreszelék
fél doboz (10-12 dkg) fagyasztott bogyós gyümölcs
Ebből a mennyiségből két pohárral készíthetünk, a következőképpen:
A piskótát, a kekszet és a mogyorókrémet aprítógépben ledaráljuk. Ez a morzsa – desszertszonátánk első, vivace tétele – a pohár aljára kerül, ujjnyi vastagon.
A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a krémsajthoz, juharsziruppal édesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ez a selymes krém alkotja szonátánk középső, largo tételét.
A gyümölcsöt – februárban ez leginkább fagyasztottat jelent – egy kevés juharsziruppal felhevítjük, majd rövid hűtés után ráöntjük a kókuszos rétegre. Allegro, ma non troppo.
Ha azonnal behabzsoljuk, akkor sem fogunk csalódni, de néhány órányi hűtős érlelés után azért sokkal intenzívebb az élmény.
A recept eredetileg a Gusto Magazinban jelent meg.