bíró_lajos

„Érden nincs egy normális hely, ahova el lehetne menni” – videó

bíró_lajos

„Érden nincs egy normális hely, ahova el lehetne menni” – videó

Legújabb podcastunkban Bíró Lajossal, a városunkban élő sztárséffel beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar gasztronómia híres, hírhedt alakja, az immár 74-ik évét taposó Bíró Lajos látogatott hozzánk, akit a műsorvezetők egy igazán testhezálló kérdéssel fogadtak: miért üvöltenek a szakácsok állandóan, ahogy azt a manapság népszerű főzős műsorokban is látni?

Bíró Lajos szerint ez azért van mert a konyhai munka olyan, mint a hadsereg, van egy hierarchia, amit be kell tartani, hogy a dolgok működjenek. Egy étterem konyháján pörögnek az események, ott nem lehet közbeszólni, variálni, okoskodni.

A fellobbanó indulatokra egy személyes példát is hozott, miszerint volt olyan eset, amikor egy csokis süti kapcsán annyira feszültté vált a helyzet, hogy az majdnem tettlegességig fajult, ami ugyanakkor – ismeri el -, egy szélsőséges viselkedés.

„A mi szakmánk nem liberális”

– fogalmaz, hozzátéve, hogy rengeteg változott a világ, és a mai fiatalok már egészen másként állnak a feladathoz, és egyáltalán az élethez.

A közel egy órás interjúban persze sok egyéb izgalmas kérdés is szóba jött. Lojálisak-e a munkavállalók a munkahelyük felé? Mivel tuningolták a szakácsok magukat egykor és napjainkban? Az étteremben mindig a vendégnek van igaza?

De az is kiderült, hogy a sokszorosan díjazott „gasztoguru” is képes megállni egy lángosos bódénál, és előfordul az is, hogy egy gyorsétteremben csillapítja az étvágyát. Sőt, a szókimondó séf most sem rejtette véka alá abbeli véleményét, hogy szerinte Érden továbbra sincs egy igazán normális hely, ahova be lehetne ülni.

Címlapkép: ÉrdMost belső kép: Facebook/Bíró Lajos

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email