Múzeumok Éjszakája -  Az ismeretlen Mongólia

Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája Érden

Múzeumok Éjszakája -  Az ismeretlen Mongólia

Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája Érden

Mongólia csodálatos világa egy estére a Magyar Földrajzi Múzeumba költözött. Tekintsék meg képes összeállításunkat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mongólia kultúrája, történelme, mindennapjai elevenedtek meg a Múzeumok Éjszakáján, ahol a tudományos előadásoktól a zenén, táncon, hagyományőrző bemutatókon át a kézműves foglalkozásokig mindenki megtalálta az érdeklődősének megfelelő programot.

Szombaton közzétettünk egy rövid videót, ízelítőnek (ezt facebook-oldaunkon nézhetik meg), most pedig egy képes összeállítással idézzük fel a rendezvény pillanatait.

Szombat este egy különleges kiállítás is nyílt a múzeumban: Utazás a kamera körül – Ligeti Lajos belső-mongólaiai kutatóútjának mindennapjai (1928-1931) címmel. A kiállítás azokra a segítőkre fókuszál, akik Ligetit segítették abban, hogy kutatásait sikerre vigye. Hiszen a nyugati kutatók, így Ligeti is, jelentősen rászorultak azokra a segítőkre, akik lehetővé tették e számukra idegen világban való közlekedést.

A kiállítás megtekinthető a Földrajzi Múzeumban.

Egy épülettel odébb, az Érdi Galériában egy korábban nyílt kiállítás köré szövődtek a Múzeumok Éjszakájának programjai. A látogatók megtekinthették a Hincz Gyuláról készített portréfilmet, székfoltozó workshopon vehettek részt, este nyolckor pedig Szabó T. Anna költő tartott szubjektív tárlatvezetést a Hincz-kiállításban.

A Szabó T. Annával készített korábbi interjúnkat itt olvashatják, a tárlatvezetésről készített fotónkat pedig az alábbi galériában tekinthetik meg:

A Hincz-kiállítás július 13-ig látogatható, a galéria nyitvatartási idejében.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email