tusculanumsportnapCZB

Így lesz az ovisból Ninja Warrior

tusculanumsportnapCZB

Így lesz az ovisból Ninja Warrior

Ajándékért átkelni az akadályokon, úgy, hogy azt az Anyu meg az óvó néni is látja – ez az igazi győzelem egy ovisnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Régi hagyománya van már a Tusculanum óvodában a családi sportnapnak, amit tavasszal szoktak megrendezni a László téri intézményben. A szülők bevonásával tartották a rendezvényt, akik együtt mozoghattak a gyerekekkel.

A reggeli önvédelmi és hula-hopp bemutató után jöhetett a közös bemelegítés és a futás az óvoda, illetve a szomszédos iskola tömbje körül. Bár az idő hirtelen ősziesre fordult, ez sem riasztotta vissza a szülőket és a gyerekeket.

A rossz idő miatt a csoportszobákban folytatódott a családi sportnap. Az óvó nénik és a dadusok segítségével játékos akadálypályákon próbálhatták ki ügyességüket.

Katicahúzó verseny – a szülők is beszállhattak

A pici háromévestől a kistesóval érkező iskolásig mindenki jól érezhette magát, és talált elfoglaltságot. Aki pedig minden kihívást teljesített, ajándékot kapott, aztán pihenhetett egyet, a Masters SE táncbemutatóját figyelve.

„A rossz idő dacára a családok 80 százaléka eljött, ami nagyon jó arány” – mondta az ÉrdMostnak Ürmösné Bengyel Tünde tagóvoda-vezető.

Hozzátette: jó lenne, ha a sportnapok alkalmával a gyerekek kedvet kapnának a mozgáshoz, a sporthoz. Tény, hogy egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek, és egyre rendezetlenebb mozgással érkeznek a kicsik az óvodába.

Nagy sikere volt az akadálypályának

„Próbáljuk arra terelni őket, hogy minél többet mozogjanak. A kicsik élvezik, és ezeket az akadálypályákat nem nehéz otthon sem összeállítani” – tette hozzá a tagóvoda-vezető.

A mindennapok óvodai nevelésében egyébként nagyon hangsúlyos a mozgás, és a Tusculanum óvodában futó Mosolygó alma-program segítségével még nagyobb figyelmet fordítanak az egészségvédelemre.

Forgás közben a labdát is tartani kell

„A lányom kiscsoportos, szeptemberben kezdte az ovit. A Testnevelési Egyetemen végeztem, és nagyon fontosnak tartom a mozgást. A kislányom jár ovis tornára, nagyon élvezi, mi pedig támogatjuk ebben” – mondta Egri Abigél, aki versenyaerobik-edző. Miközben beszélgettünk, Lana önfeledten forgott a szőnyegen, az óvó néni segítségével még a labdát is sikerült megtartani.

„Fontos, hogy minél fiatalabb korban kezdjenek el mozogni a gyerekek. Ilyenkor a foglalkozások nagy része még játék, de akinél kis korban leteszik az alapokat, az később sokkal ügyesebb lesz több mindenben. Az elsődleges cél persze az, hogy a kislányom élvezze, szeresse a mozgást” – tette hozzá.

Zalán nagyon ügyesen dobálta a babzsákot

A középső csoportos Zalán már tavaly is volt sportnapon az anyukájával. „Testvére, Rebeka, csak szeptemberben kezdi az ovit, de elhoztuk őt is. Jó alkalom ez az ismerkedésre. Zalán jár focizni az oviban. Sokat mozgunk, játszóterezünk, hiszen az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás” – mondta egy másik anyuka, Brigitta.

A még nem óvodások mellett a már nem óvodások is eljöttek, a kisebb testvéreikkel. Ez a srác például – ahogy anyukájától megtudtuk – mindig örömmel tér vissza régi ovijába, most pedig különösen izgalmas volt a program – ezt egy nagy elsős sem szívesen hagyja ki.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email