marki_zay_peter

Márki-Zay Péter: Minél jobban ütik Orbán Viktort és rendszerét, annál jobb

marki_zay_peter

Márki-Zay Péter: Minél jobban ütik Orbán Viktort és rendszerét, annál jobb

Érden kampányolt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden jó helyzetben van az ellenzék, ezért szavazóik optimistán tekinthetnek az önkormányzati választások elé, fogalmazott Márki-Zay Péter, aki kora délután érkezett az Európa sétányra, hogy ismertesse pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt aktuális programját.

Noha a párt jelöltjei az önkormányzati választásokon is indulnak, Márki-Zay Péter elsősorban az európai parlamenti választásra kitűzött célokról beszélt. Például a korrupció elleni harcról, aminek szerinte fontos eleme az uniós ügyészséghez való csatlakozás.

Ennek apropóján pedig lényegesnek tartja, hogy az ellenzéki önkormányzatok, így Érd is megkapja a neki járó EU-s támogatásokat, ahelyett, hogy azt „szétlopnák” vagy éppen „politikai alapon” osztanák ki.

De remélik, hogy az unió a magyar egészségügy érdekében is el tud járni. Egész pontosan azt szeretnék elérni, hogy amennyiben az állami egészségügyben nem tudnak elfogadható időn belül időpontot adni, akkor az egyébként fizetős magánegészségügy is legyen ingyenes. A pártelnök úgy véli, mivel az EU felelős minden állampolgárának az egészségéért, ezért nem naivitás az imént említett szándék megfogalmazása.

Márki-Zay Péter szerint az illegális migráció, illetve az ennek nyomán megjelenő terrorveszély is égető kérdés, ami ellen akkor tudnánk hatékonyan fellépni, ha elfogadnánk a Frontex, vagyis az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség segítségét.

Az akkugyárak elleni fellépés szintén fontos eleme a Mindenki Magyarországa programjának, ami alapvetően ezekre az üzemekre vonatkozó munka-, és környezetvédelmi szabályoknak a mostaninál sokkal szigorúbb betartását jelentené, árulta el Márki-Zay, hozzátéve, ez nem csak magyar, hanem európai érdek, hogy az unió területén ne legyenek mérgező akkumulátor gyárak.

A elnök szeretnék, ha legalább öt százalékot tudnának szerezni az EP-választáson, amivel egy képviselőt biztosan be tudnánk juttatni az uniós parlamentbe.

Az eseményen természetesen az önkormányzati választás, illetve elsősorban a pénteken éppen Érden járt Magyar Péter személye is szóba került. Márki-Zay Péter nagyon lelkesítőnek találja a hazai politika alig néhány hónapja felbukkant szereplőjét, aki szerinte nagyban segítheti a rendszerváltást.

„Minél jobban ütik Orbán Viktort és rendszerét, minél hamarabb segítenek nekünk megszabadulni Orbán Viktor rendszerétől az annál jobb”

– fogalmazott.

Mint hozzátette, az egyik legjobb dolog abban, ami most történik, és, amire ő már régóta várt, hogy az emberek egyre kevésbé hisznek a propagandának. Hiszen, amíg őt sikerült hazugságokkal lejáratni a 2022-es országgyűlési választások előtt, addig Magyar Péter esetében ez mintha nem működne.

Fotó: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email