nyari_vihar

Zivatarok miatt kiadták a veszélyjelzést

nyari_vihar

Zivatarok miatt kiadták a veszélyjelzést

Többfelé lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél, de jégeső is előfordulhat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A reggeli órákat követően az északi tájakon csökken a csapadékhajlam, ezzel együtt északon délután egyre inkább kisüt a nap. Szerdára kilenc megyére adtak ki elsőfokú veszélyjelzést zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A déli, délnyugati országrészben a felhőzet átmeneti felszakadozását követően erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott délután is valószínűek záporok, zivatarok – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Többfelé lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között valószínű, ennél északnyugaton hidegebb, a Dél-Alföldön viszont kissé melegebb lehet az idő. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

A csapadékgócok mindenütt megszűnnek, és az éjszaka második felében már gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Az északi, északkeleti szél viszont helyenként élénk maradhat. Hajnalban többnyire 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Emiatt fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email