csuszos_ut

Narancssárga riasztást adtak ki ónos eső miatt

csuszos_ut

Narancssárga riasztást adtak ki ónos eső miatt

A főváros térségében kora délutánig több centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, az ország nagyobb részén esőre lehet számítani. Azonban a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon, majd délelőtt a Dunántúli-középhegység területén előfordulhat átmeneti ónos eső – figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat(OMSZ). Pest vármegyére ónos eső miatt másodfokú riasztás adtak ki, a főváros térségében is kialakulhat kora délutánig több cm-es hótakaró.

Az időjárási viszonyok miatt helyenként csúszós, jeges utakra, a csökkent látótávolság veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt ajánlják az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján. Arra is figyelmeztetnek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra.

 

 

Az OMSZ továbbá azt írja, hogy a halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. Késő estére -1 és +9 fok közé enyhül az idő, dél felé számíthatunk egyre magasabb értékekre.

Péntek reggelre sem javul a helyzet

Borult marad az ég. A havazást – legkésőbb a határnál – mindenhol fagyott eső, ónos eső, végül eső váltja fel, amely továbbra is többfelé várható az országban. A déli, délkeleti megyékben megélénkül, a Viharsarokban megerősödik a déli szél. A minimum-hőmérséklet -2 és +7 fok között várható, amely már este beáll, ugyanis az éjszaka során fokozatosan enyhül az idő. Dél felé számíthatunk az egyre magasabb értékekre.

Orvosmeteorológia

Meleg fronthatás várható, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Étvágytalanság is jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email