Sports tools

Most mozdulj rá: itt az első nagy sportágválasztó, nem csak gyerekeknek

Sports tools

Most mozdulj rá: itt az első nagy sportágválasztó, nem csak gyerekeknek

Ilyen még nem volt Érden: az Arénában, az uszodában és a Jégcsarnokban olyan sportágakkal ismerkedhetünk meg, amelyeket ovistól a nyugdíjas korig űzhetünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nagy sportágválasztó ötlete az Érdi Ifjúsági Önkormányzat igencsak sportos képviselőinek fejéből pattant ki. Tavasszal már rendeztek egy foci vándorkupát, és akkor elhatározták: nemcsak a futballhoz, hanem más sportágakhoz is kedvet csinálnak.

Nem is hinnénk, hány olyan csapat, egyesület van Érden, amelyekhez csatlakozhat az, aki sportolni, mozogni szeretne, legyen szó a nyugdíjasoknak szervezett táncról, vízilabdáról vagy baseballról.

Ezen a szombaton több mint negyven egyesület mutatkozik be az Arénában, az uszodában és a Jégcsarnokban.

Az Aréna színpadán folyamatosan sportbemutatók lesznek, reggel 9-től 14 óráig. Az egyesületeknek lesz külön standjuk is, így az érdeklődők beszélgethetnek a versenyzőkkel és az edzőkkel, sőt, sok sportágat ki is próbálhatnak a vállalkozó kedvűek.

A szervezők minden korosztályra gondoltak, óvodás kortól a szenior korosztályig, hiszen lesznek olyan sportágak is, amelyek kifejezetten ajánlottak az idősebbeknek is (ilyen például a nordic walking).

Mivel a hip-hop-tánctól a kung-fun át a kézilabdáig számtalan sportág gyakorlott képviselői látványos bemutatókkal szórakoztatják a közönséget, azoknak is élvezetes lesz a rendezvény, akik inkább nézelődnének, és nem kívánnak elköteleződni egyetlen sportág mellett sem.

A fő helyszín ugyan az Aréna lesz, de érdemes ellátogatni az uszodába is, ahol a vízes sportokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik egy vízilabdamérkőzést is megnézhetnek. A kültéri sportokat az Aréna melletti füves területen mutatják be. A Jégcsarnokban szervezett „idegenvezetésen” bepillanthatunk a kulisszák mögé, illetve egy edzésbe és egy U18-as mérkőzésen is szurkolhatunk.

Az IFÖ gondolt azokra is, akiknek nehezített a mozgásuk, de szívesen sportolnának: Dani Gyöngyi paralimpikonunk és a Paraktív Integrációs Alapítvány is a rendezvény vendége lesz, hogy népszerűsítsék a parasportokat (eláruljuk, hogy még egy szkanderpultot is hoznak magukkal).

És ha már kulisszatitok, még egy meglepetés az ÉrdMost tudomására jutott: egy lovarda is képviselteti magát a rendezvényen, és az Aréna melletti füves területen pónikkal is találkozhatnak a látogatók.

A rendezvény teljes mértékben ingyenes, az a két koncert is, amit a sok mozgásra „levezetésként” kapnak az érdeklődők. 14 órakor kezdődik az AK26 koncert, 15 órakor pedig Burcsányi Ádám lép színpadra.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email