fundoklia_korforgalom_muanyag

Érd csúfsága hamarosan a múlté lesz

fundoklia_korforgalom_muanyag

Érd csúfsága hamarosan a múlté lesz

Felszámolják a "műanyag körforgalmat" a Fundoklia téren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előző városvezetés idején kialakított csomópont megszüntetése és egy rendezett, városunkhoz méltó körforgalom kiépítése régi álom, de most, hogy megnyílik az Érdnek elkülönített uniós keret, végre a pénzt is előteremtjük rá – olvasható a polgármester legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

Régi vágya a lakosságnak, hogy egy sokkal szebb körforgalom legyen itt

Még 2020-ban kezdett el a város egy társadalmi egyeztetést a tér rendezéséről és a körforgalom átépítéséről, hiszen a városvezetés azzal számolt, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós keretet időben Érd rendelkezésére bocsátják. Csőzik László szerint ennek a pénznek már másfél éve a város számláján kellene lennie, így ennek hiányában a kivitelezés tervezett időpontja sem volt tartható.

Nem mutatnak szépen azok a műanyag elemek

A polgármester azonban hozzátette, hogy az első tervek, az úgynevezett tanulmánytervek készítése mindenesetre elindult,

„előre dolgozunk, arra számítva, hogy a kormány előbb vagy utóbb megegyezik az EU-val, vagy legalább is hazai forrásból előfinanszírozza a TOP Plusz-os pályázatokat.”

A város vezetője megjegyezte, hogy a kormány most azt ígéri, heteken belül megnyitják a keretet, a város pedig készül a tervek beadására.

A tervek szerint így rendeznék a Fundoklia teret és környékét

A projekt nem csak a műanyag körforgalom átalakítását foglalja magába, hanem a környék rehabilitációjának, zöldítésének tervét is tartalmazza. Parkosítják a csomópont környékét minden ágon, sőt a Csurgói, Cserhalmi utcák felé kinyúlva egy nagyobb, összefüggő zöld területet alakítanak ki:

„fásítunk, füvesítünk, átépítjük az ott található záportározót, esőkertet alakítunk ki, továbbá egy kültéri fitneszparkot is létesítünk”

– derül ki a polgármester bejegyzéséből.

A körforgalom leglátványosabb eleme a csomópontot körülölelő pergola lesz, amelyre felengedik majd a futónövényeket, de több ponton esőbeállóként is szolgál. A Lőcsei és a Kalotaszegi utcák által határolt – szintén parkosított – kis háromszögben pedig kitelepülhetnének majd a környék vendéglátói, a tervek szerint ide asztalokat szeretnének kiépíteni.

Akár ilyen is lehet a teret körülölelő pergola

Csőzik László megjegyezte, hogy ez még csak tanulmányterv, tehát nincs kőbe vésve semmi, hiszen a lakosságot is szeretnék bevonni a végleges tervek kidolgozásába. Az eddig elkészült koncepciót rövidesen társadalmi vitára bocsátják, az ezzel kapcsolatos lakossági fórum várhatóan  szeptember második felében lesz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email