diosdiutsetaloutca2BA_230526

Sétálóutcát alakítanának ki a Diósdi úton

diosdiutsetaloutca2BA_230526

Sétálóutcát alakítanának ki a Diósdi úton

Az aluljáró feletti részen barátságos terecske várná a kikapcsolódni, enni-inni vágyókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sétálóutcává alakítaná a Diósdi úti aluljáró feletti területet Érd város vezetése. Csőzik László polgármester nemrég már tárgyalt több itt működő üzlet tulajdonosával, pénteken pedig a Főépítészi Főosztály, az Érdi Városgazda, a terület önkormányzati képviselője és a vállalkozók kíséretében bejárta a területet.

„Amikor a az aluljáró 2006-2007- ben elkészült, mindenki azt hitte, hogy új dísztér épül majd itt. Sajnos, nem ez lett a helyzet. Unalmas, szürke betontenger ez, amit elfoglaltak a parkoló autók. Egy alkalommal, mikor erre gyalogoltam, megállítottak a helyi vállalkozók. Azt tudakolták, van-e valami terve a városvezetésnek ezzel a területtel, mert ha igen, ők összeállnának, és különböző beruházásokat, vendéglátóipari fejlesztéseket is véghez vinnének a területen” – mondta el az ÉrdMostnak a bejárást követően Csőzik László polgármester.

Ezek a tervek természetesen csak úgy valósíthatók meg, ha a Diósdi úti aluljáró feletti részről kitiltják az autókat. Jelenleg ugyanis sokan P+R parkolónak használják a területet.

„Ha ez megtörtént, jöhet az átalakítás: a szürke kandelábereket lecserélnénk, és dézsás növényeket, utcabútorokat helyeznénk ki. Árnyékoló ponyváról is gondoskodnánk” – avatott be a tervekbe Csőzik László.

„Az így kialakított terecske két szélén pub-ok nyílnának. Mivel itt nagy a gyalogos átmenő forgalom, sokan élnének a lehetőséggel, és megpihennének az új sétatéren” – fűzte hozzá.

Most felmérik, hogy az első, kezdeti ütem elkészülhet-e az idén nyáron (erre valószínűleg igen lesz a válasz), és ütemezik a felmerülő munkákat.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email