311253311_595432399043590_7638391674677461976_n

Jó gyereknek lenni Érden: megújul két játszótér és egy oviudvar

311253311_595432399043590_7638391674677461976_n

Jó gyereknek lenni Érden: megújul két játszótér és egy oviudvar

Új udvar várja a Pöttömsziget bölcsiseit, de megújul több óvoda udvara is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Miközben az érdi önkormányzat szakemberei őszre már minden óvoda udvarán kicserélték a homokozóban a homokot, a Bóbita és József téri játszótéren elbontották a régi játékokat, a helyükre folyamatosan újak kerülnek. Az új eszközök nemcsak szépek, színesek de még játszani is jó velük

Csőzik László polgármester a Facebookon írt arról, hogy szeptemberre teljesen felújították a Pöttömsziget udvarát.

„Felszedtük 150 négyzetméteren az elaggott, rossz minőségű gumitáblákat, majd a közterület-fenntartó intézményünk munkatársai modern, rendkívül biztonságos, egybefüggő és nem utolsó sorban esztétikus gumiszőnyeget öntöttek ki.

Az már szinte rutinnak számít, hogy a bölcsi helyiségeit újra is festettük, ahogy mondani szokás, tisztasági festést kaptak a nyáron. A mi városunkban szintén rutinnak, évente elvégzendő feladatnak számít, hogy mostanra minden óvodánk udvarán kicseréltük a homokozóban a homokot.”

Így folytatta: „Közben a vége felé közeledik két, igen népszerű játszótér felújítása. A Bóbita és József téri játszótéren már elbontottuk a régi eszközöket. A Bóbitában a tornyos várat és a hintaállványt újra cseréltük, a József tériben már áll a kombinált, csúszdás játszótorony és az új hintaállvány.

Mindkét helyen újra festettük a padokat, hulladékgyűjtőket, megalapoztuk az új gumiburkolatot, hogy a következő napokban kiönthessük az új gumiszőnyeget. Ennek az utóbbi munkafolyamatnak a legnagyobb ellensége sajnos az eső. Azaz, ha jó az időjárás, akkor a jövő héten mindkét játszótér újra nyithat. ”


A polgármester bejegyzéséből az is kiderül: a felújítás a Bodzafa téri játszótérrel folytatódik. Már megvették az új játékokat, amiket rövidesen fel is állítják.
„Ha már szóba kerültek az ovik: többen kérdezték, mi van a Bem téri Szivárvány óvoda udvarával. Mivel forráshiányosak vagyunk, de az ügy fontos, felvettünk rá hitelt. Megterveztettük, megjelent a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzés. Várjuk az ajánlatokat, és bízunk benne, hogy a nap mint nap emelkedő építőanyagárak ellenére kapunk érvényes és elfogadható ajánlatot az építésre.”

Fotó: Csőzik László/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email