22_03_29_erdmost_nincskep

Díszpolgárról nevezték el a budaörsi Városháza dísztermét

22_03_29_erdmost_nincskep

Díszpolgárról nevezték el a budaörsi Városháza dísztermét

Budaörs díszpolgáráról, Schmidt Mátyásról nevezték el a helyi Városháza dísztermét – számoltak be róla a város honlapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ismertették, Schmidt Mátyás munkásságával hidat képezett Bretzfeld és Budaörs között, hiszen hazaszeretetének köszönhetően jött létre a testvérvárosi kapcsolat és a két város szoros együttműködése.

A május 13-án tartott névadó ünnepséget a bretzfeldi Havasi Kürt zenekar nyitotta meg, majd Wittinghoff Tamás polgármester és Bretzfeld alpolgármestere, Jürgen Wiedel emlékezett meg Schmidt Mátyásról, amely után felavatták az emléktáblát.

Schmidt Mátyás életútja szorosan összefügg Budaörssel. Bár a várost 16 éves korában, a II. világháború alatt elhagyni kényszerült, és családjával a németországi Bretzfeld városába emigrált, de egész életében honvágyat érzett szülőföldje iránt. Ez a hazaszeretet volt a motorja a Budaörs és Bretzfeld közötti testvérvárosi megállapodás létrejöttének. Schmidt Mátyás rengeteget dolgozott azért, hogy szülővárosa, Budaörs és új hazája, Bretzfeld között valódi kapcsolat legyen, szervezte a hagyományőrző rendezvényeket, programokat, látogatásokat, kapcsolatfelvételeket. 2000-ben Budaörs díszpolgári címével tüntették ki – hívta fel a figyelmet a budaors.hu.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email