giro

Pénteken startol a Giro d’Italia

giro

Pénteken startol a Giro d’Italia

Pénteken Magyarországon startol el a világ egyik legrangosabb bringás körversenye a Giro d’Italia. Csőzik László polgármester közösségi oldalán foglalta össze az eseményeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ahogyan Csőztik László is írja, a kerékpározás nemzetközi sztárjai a Hősök teréről indulnak, majd a 6-os főúton, a Savoya Parknál vesznek rajtot. A versenyzők a Nagytétényi úti körforgalomnál érik el Érdet, hajtanak fel az M6-os autópályára, majd a Tolmács utcai körforgalomnál hajtanak rá a 7-es főútra és hagyják el városunk Tárnok irányába.
” Ilyen lehetőség ritkán adódik, érdemes tehát megnézni a világ három legrangosabb kerékpáros körversenyének (Giro, Tour de France és a Vuelta a España) egyikét. Ráadásul most rögtön három magyar versenyzőnek is drukkolhatunk. Indul az egyik legeredményesebb magyar bringás, Valter Attila, aki 2021-es Giron három szakaszán is viselhette az első helyezettnek járó rózsaszín trikót, illetve nyeregbe pattan Peák Barnabás és Fetter Erik is. Mindhármuknak sok sikert, eredményes versenyzést kívánunk! „
A polgármester arról is ír, hogy aki a pálya szélén szeretne szurkolni, a bejövő és a kimenő körforgalmat, illetve a 7-es út szélét tudja a legkönnyebben megközelíteni. Aki csak teheti, gyalog vagy stílszerűen biciklivel közelítse meg a pályát, de aki mégiscsak autóval érkezik, a bejövő körforgalom előtt a Tesco parkolót válassza, ha a kimenő körforgalomhoz megy, akkor a temető parkolójában vagy a focipályánál hagyhatja hátra a kocsit.  Aki a M6-os feletti Júlia utcai hidat választja, legyen rendkívül óvatos! A híd ugyanis nem lesz lezárva az autós forgalom elől, és csak korlátozott számú szurkoló fér ott el biztonságos körülmények közepette -olvasható a posztban.
„Ugyanakkor az érdi autósok, ingázók ne feledjék: a szervezésért felelős kormányzati Nemzeti Sportügynökség 10:50 és 13.30 között lezárja a 6-os, a 7-es főútat és az M6-os autópálya érintett szakaszát. Pénteken reggel ne ezeken az útszakaszokon hagyják el vagy próbálják megközelíteni a várost! Továbbá a lezárások érintik a Tolmács utcai körforgalmat, a Szajkó utca végét és a Fehérvári út 7-es útra kivezető szakaszát is.”
Csőzik László vélemeénye az, hogy a Giro d’Italia hazai rajtja komoly bemutatkozási lehetőséget nyújt Érdnek is, hiszen a világ közel 160 országában, több mint 800 millióan követik majd a napi 5 órás televíziós közvetítést. A helikopteres és a drónos közvetítésnek köszönhetően nemcsak a verseny, az útvonal melletti nevezetességek kerülnek bemutatásra, hanem külön felvételek készülnek a Magyar Földrajzi Múzeumról, a minaretről, a Pincesorról és a Beliczay-szigetről.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email