Foci: csak egy büntetővel tudta legyőzni az éllovas az érdieket

Hiába dolgozott ki számos helyzetet és játszott szinte a teljes mérkőzésen mezőnyfölényben, csak a hajrában szerzett Debreceni András-tizenegyessel tudta legyőzni az Érdi VSE-t a listavezető Mosonmagyaróvár az NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában.

Legutóbb még szeptember végén szenvedett vereséget az NB III Nyugati csoportjában a Credobus Mosonmagyaróvár, amely az Érdi VSE elleni meccse előtti tizennégy mérkőzéséből tizenhármat nyert meg egy döntetlen mellett. Igaz, Limperger Zsolt, a vendégek vezetőedzője ezúttal már Koós Gáborra és Németh Gábor Vincére is számíthatott.

A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően hazai fölényt hozott, de hiába dolgoztak ki sok helyzetet a Lajta-partiak, Kertész Ferencnek igazán nagy védést nem kellett bemutatnia. Más kérdés, hogy a túloldalon az érdiek csak elvétve jutottak el az óvári kapuig.

A kifejezetten dinamikus első félidő után a másodikra kissé alábbhagyott a felek lendülete, de a Mosonmagyaróvár a 74. percben mégis megszerezte a vezetést, amikor egy buktatás miatt megítélt tizenegyest Debreceni András higgadtan passzolt a bal alsóba (1-0).

A hajrára bár felélénkültek és több támadást is vezettek az érdiek, egyenlíteni már nem tudtak, így bár megnehezítették a Mosonmagyaróvár dolgát, 1-0-s vereséget szenvedtek.

“Masszív csapat az Érd, de a játék képe és a helyzetek alapján rászolgáltunk a győzelemre. Ha az első félidőben pontosabbak vagyunk, akkor egy könnyebb meccs is skikerekedhetett volna belőle. Így egy kicsit izgalmasabbá vált a vége, de a lényeg a három pont”

– értékelt Varga László, a Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője.

“Sokat melóztak a fiúk. Azt gondolom, hogy egy pontot legalább megérdemeltünk volna. Egy ártalmatlan szituációban kaptuk a büntetőt. Igaz, hogy ellenfelünk nyomott és dominált, de  igazán nagy helyzet nélkül játszott. Bosszús vagyok, hogy a játékvezető így belenyúlt”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az érdiek legközelebb március 13-án lépnek pályára, amikor 14 órától a Gyirmót FC Győr II-t fogadják az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Credobus Mosonmagyaróvár – Érdi VSE 1-0 (0-0)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Horváth Patrik (Nagy M., Tóth Cs. J.)
MTE: Heinrich – Czingráber, Debreceni, Deák I. – Simita, Végh B., Illés D. (Szegő, 84. p.), Tóth L., Nagy K. (Horváth K., 70. p.) – Szalka (Tóth M., 84. p.), Nagy Z. (Boros, 55. p.)
Vezetőedző: Varga László
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Csiszár, Németh G. V. – Szabó R., Révész (Kollega, a szünetben), Pallagi, Koós, Gera D. (Kertész B., 69. p.), Petrezselyem – Kürti (Bartos, a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Debreceni (74. perc – 11-esből)

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email