22_03_29_erdmost_nincskep

Februárra halasztották a gárdonyis szalagavatót

22_03_29_erdmost_nincskep

Februárra halasztották a gárdonyis szalagavatót

Februárra halasztották a Gárdonyi Géza Álatános Iskola és Gimnázium végzősei szalagavatóját a járványhelyzet miatt, és minden tanórán kívüli program elmarad. Erról az intézmény vezetője számolt be az ÉrdFM 101.3 Zónázó című műsorában. Emellett a pedagógusok átoltottsága is szóba került.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető elmondta, hogy szeptemberben úgy készültek, hogy nem biztos, hogy meg tudják tartani a szalagavatót idén, így már akkor lefoglalták az Arénát február 25-re és tájékoztattak mindenkit arról, hogy szükség esetén ez lesz a pótnap.

„Az őszi szünet után leültünk az osztályfőnökökkel és közösen arra a döntésre jutottunk, hogy áttesszük február 25-re. Ugyan megtarthattuk volna maszkban, korlátozott létszámban és védettségi igazolványhoz kötve, de nem akartuk, hogy bárki lemaradjon az eseményről.”

A diákok már tanulták a táncot, de a tánctanárokkal is úgy állapodtak meg, hogy most szüneteltetik a tánctanulást és majd januárban folytatják.

A nyílt napok is elmaradnak, csak úgy, mint minden egyéb verseny és színházlátogatás, vagyis minden tanórán kívüli program és foglalkozás.  A nyílt nap helyett egy filmet készítenek, ami az intézmény honlapján is megtalálható lesz, másrészt valamennyi általános iskolába eljuttatják, hogy a diákok és a szülők tájékozódni tudjanak.

Pintérné Bernyó Piroska  arról is beszámolt, hogy egy-egy középiskolás diák van, aki jelenleg fertőzött, a karanténban lévő diákok többsége a szülők pozitivitása miatt tartózkodik otthon. Jelenleg egy koronavírusos pedagógus van karanténban, de oltott, így enyhe tünetekkel vészeli át. A beszélgetésből kiderül. hogy szinte 100%-os a pedagógusok átoltottsága, sokan már a harmadik oltást is felvették. Az intézményben, 1-2 munkatársuk még gondolkozik az oltáson.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email