22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: lejátszotta első meccsét a Kárpáti Farkasok U18

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: lejátszotta első meccsét a Kárpáti Farkasok U18

Az új, 2021/22-es idényben már az U16-os és U18-as korosztályokban is indított csapatot a Kárpáti Farkasok jégkorongegyesület. Fekecs Norbert U18-as gárdája súlyos, 15–1-es vereséget szenvedett az egyik legjobb utánpótlásműhelynek számító Újpesti Jégkorong Akadémiától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Fekecs Norbert a mérkőzést megelőzően a klub honlapjának elmondta, a bajnokságban mérkőzésről mérkőzésre szeretnének fejlődni és kihozni a játékosokból a legjobb teljesítményt, így szépen lassan közelebb kerülhetnek a nagyobb csapatokhoz.

Az edző értékelése szerint jelenleg a tízcsapatos bajnokság középmezőnyéhez sorolható a Kárpáti Farkasok, de természetesen szeretnének minél előrébb végezni. Formálódó együttesről van szó, a jégkorongozók különböző helyekről érkeztek Érdre és korábban nem játszottak együtt. Tizennégy-tizenöt U18-as korosztályhoz tartozó játékos tagja a keretnek, így szükség van a fiatalabbakra, az U16-osokra is. Az első meccsen, Újpesten nyolc U18-as és hét U16-os Kárpáti Farkas lépett pályára.

Mint a vezetőedző részletezte, az a fontos, hogy a játékosok a védőharmadban felvegyék a pozíciót és ne engedjék az ellenfelet a kapu elé, korongvesztéskor pedig helyezzenek nyomást a riválisra.

A Kárpáti Farkasok honlapja megjegyzi, az idei szezonban hét csapat kvalifikálhatja magát az osztrák bajnokságba is, erre pedig a Kárpáti Farkasok esetében is reális esély kínálkozik: jó játékkal, kis szerencsével elérhető lehet a külföldi pontvadászat is.

Az Újpesti Jégkorong Akadémia elleni találkozón az érdiek egyetlen gólját 5–0 után, a második harmad közepén Barna Olivér szerezte.

U18, 1. forduló
Újpesti Jégkorong Akadémia–Kárpáti Farkasok 15–1 (4–0, 4–1, 7–0)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email