22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes csapadékvízgyűjtő edények Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes csapadékvízgyűjtő edények Törökbálinton

Törökbálint Önkormányzata arra buzdítja a lakóit, hogy ismerkedjenek meg a házi vízmegtartó praktikákkal. Ebben esővízgyűjtő edények ingyenes kiosztásával segítenek egy kvíz keretében. A helyes válaszokat adók között 60 db 310 literes zárt, szűrővel és csappal ellátott esővízgyűjtőt osztanak ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha a vízre, mint éghajlati elemre gondolunk, napjainkban a veszély, válság szavak jutnak először eszünkbe. Ha túl sok van azért, ha nincs, akkor azért. A szélsőséges időjárási körülményekre a víz nagyon érzékeny. Árvíz, aszály, szennyeződő vízkészletek – ezekkel a fogalmakkal még a védett Kárpát-medencében is mindennap találkozunk.

A települési vízmegtartással sok szakember foglalkozik, számos megközelítésben sok módszer áll rendelkezésre. Fontos, hogy felismerjük, mi is tehetünk valamit!

Háztartási léptékben is. Mert az óceán is cseppekből áll!

„Arra buzdítjuk tehát Önöket, hogy ismerkedjenek a házi vízmegtartó praktikákkal! Az első lendületet esővízgyűjtő edények ingyenes kiosztásával mi igyekszünk megadni.” olvasható Törökbálint hivatalos honlapján.

Az alábbi linken olvashatnak a témáról, majd itt válaszolhatnak a kvízkérdésekre! A fenntartható fejlődés gyakorlati oktatására elköteleződött szervezet, az „ÚTAJÖVŐBE” honlapján közzétett anyag és az Ökológiai Intézet oktatóvideójának elérhetősége: https://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/529-az-esoviz-fenntarthato-hasznositasa-a-kertben-a-haztartasban-zold-praktikak-videoval

A helyes válaszokat adók között 60 db 310 literes zárt, szűrővel és csappal ellátott esővízgyűjtőt osztanak ki (a jelentkezés sorrendjében).

  • A kitölthető PDF formátumú KVÍZ dokumentumot először le kell tölteni a számítógépünkre, ott ki lehet tölteni, majd mentsük el, és küldjük el a fokertesz@torokbalint.hu e-mail címre.
  • Kérjük Önöket, hogy csak abban az esetben vegyenek részt a kvíz kitöltésében, amennyiben betöltötték 18. életévüket és törökbálinti lakcímkártyával rendelkeznek.
  • Ingyenes esővízgyűjtő edényt az első hatvan (elérhetőséget tartalmazó) jelentkezőnek tudunk biztosítani.
  • Az esővízgyűjtő edények átvételének időpontjáról az érintetteket tájékoztatni fogjuk.
  • Az esővízgyűjtő edények átvételének feltétele a törökbálinti lakcímkártya felmutatása.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email