22_03_29_erdmost_nincskep

Főszerepben a szorobán

22_03_29_erdmost_nincskep

Főszerepben a szorobán

Kis Zseni tábor zajlik ezen a héten, Tárnokon. A résztvevők játékosan ismerkednek a matematikával és szorobán segítségével tanulják az összeadást és a kivonást. Délelőtt a matematikán van a hangsúly, a délután pedig a sportról és a kézműves foglalkozásokról szól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az előző tanévben a gyerekek igen sokat kimaradtak az iskolából és a Kis Zseni foglalkozásokat is online tartottuk.  Így most az volt a cél, hogy a gyerekek élőben is be tudjanak kapcsolódni ezekbe a játékos foglalkozásokba, ahol a matematika mellett a játék is teret kap.”- fogalmazott Kovács Zsuzsa, tanító, táborvezető. 

A gyerekek 8-16-ig vannak a táborban, délelőtt inkább a tanuláson van a hangsúly, míg délután kézműves foglalkozással, drámajátékkal és sporttal töltik az időt a fiatalok. A tábor résztvevői inkább játéknak fogják fel, de közben komoly munkát végeznek, és szinte észre sem veszik, hogy tanulnak. „Ezek a játékok rengeteg olyan érzékszervre vannak hatással, ami által ők tanulnak, fejlődnek.”

A táborban a „kis zsenik”a szorobán segítségével ismerkednek a matematikával, nagy többségük most először találkozott az eszközzel.  De vajon ez mire való? „Segít elsajátítani a számok jelölését a megfelelő helyi értéken, illetve az alapműveletek elsajátításában is szerepe van. A táborban elsősorban az összeadást és a kivonást tanulják a gyermekek.” Nem csak a matematikába, hanem a gondolkodásban és a kreativitásban is szerepe van a képzésnek. „A tanulmányi eredményeik is javulnak azoknak a gyerekeknek, akik részt vesznek a foglalkozásokon.” A kézműves programokon szeretetládát, papírsárkányt, kardot készítettek a kicsik, és elkészül a Kis Zseni figura is hungarocellből és papírhengerből.

„Nagyon tetszik ez a tábor, nagyon jól tanítanak, mert játékosan mutatnak be nekünk mindent. A szorobán nagyon jó kis eszköz, jól lehet vele számolni, itt találkoztam vele először. Jól megy vele a számolás, sokszor meg is dicsérnek” – fogalmazott Bokodi Gábor Fábián, az egyik „kis zseni”.

„Nekem nagyon tetszik a tábor az elejétől fogva, rengeteg mindent megtanulunk, összeadunk és kivonunk.” -kezdte egy másik résztvevő, Horváth Hanga Zsófia. „Annyit tudtam, hogy matematikával fogunk foglalkozni, örömmel jöttem és nem csalódtam, mert játszva tanulunk.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email