22_03_29_erdmost_nincskep

Az évszázad feltárása – Szentendrén nyílt kiállítás érdi kincsekből

22_03_29_erdmost_nincskep

Az évszázad feltárása – Szentendrén nyílt kiállítás érdi kincsekből

Június 20-án nyílt meg és egészen 2022. január 31-ig látogatható a szentendrei Ferenczy Múzeum kiállítása, ahol a néhány évvel ezelőtt a Duna érdi szakaszán talált kincseket is meg lehet tekinteni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Ferenczy Múzeum kiemeli, a 2018-ban, a Duna érdi szakaszán talált leletek között több millió forint értékben találtak ezüst tallérokat, arany dukátokat, fegyvereket és hajófelszereléseket.

A leletekre az alacsony vízállásnak is köszönhetően találtak rá, de kevés idejük volt kutatni, azonban egy hét alatt így is közel 2600 ezüstpénzt találtak, melyek közül a legújabb is 1744-es.

A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításán a közösségi régészet az elmúlt 12 évben folytatott tervásatásait, leletmentéseit és műszeres lelőhelyfelderítéseit, szakmai eredményeit, illetve a projektek során talált leleteket mutatják be.

„A kiállítás alapját a kiemelkedő jelentőségű új szerzemények képezik. Látható lesz a több ezres darabszámú érmét magába foglaló késő középkori – kora újkori érdi kincslelet is” – emelik ki a szervezők.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email