22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: hazugság a csatornaprojektben résztvevők rágalmazása

22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: hazugság a csatornaprojektben résztvevők rágalmazása

Csőzik nem az igazságért, hanem az ügyvédi díjazásárt küzd az érdi csatorna ügyben, közölte T. Mészáros András érdi Fidesz elnöke szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest megyei rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást Érden és a térségben, mert nem merült fel adat arra, hogy a csatornapénzt másra költötték volna – idézte Kis Zoltánt. az átlátszó.hu újságíróját a helyi Fidesz elnöke. 

A megyei rendőrség több feljelentést egyesítő nyomozásban vizsgálja az ország egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházását. A láthatatlanná vált csatornapénzek miatt Érd polgármestere, Csőzik László átfogó átvilágítást jelentett be. Erről többször írt Kis, aki most T. Mészárosék szerint a helyi propaganda médiához is leszerződtetek és pénzért „rettenetes butaságokat” tartalmazó cikkeket íratnak vele. 

T. Mészáros András állítja, hogy nem történt szabálytalanság, pláne nem bűncselekmény az érdi csatornaprojektben. Azt mondta, Csőziknek bocsánatot kéne kérnie és le kéne mondania. 

Újságírói kérdésre elmondta, hogy fellebbeznek az Érdi Járásbíróság döntése ellen, ugyanis a héten az érdi bíróság megszüntette azt a magánvádas eljárást, amelyet a volt fideszes polgármester és alpolgármester indított Érd jelenlegi polgármestere ellen a rágalmazás miatt a csatornapénzek felhasználása ügyében. A rendőrség, az ügyészség és most a bíróság is visszadobta azt.

Szó volt még a temetkezési cégek ügyéről is. T. Mészáros András kijelentette, hogy a kizárólagosságot kapott temetkezési cég és az ÉKFI között kötött szerződés jó, és hasznos volt az érdiek számára, s nem sértett semmilyen törvényt.