Újabb 111 fertőzött, 8 gyógyult és 14 áldozat

111-gyel 1763-ra emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint a vírus áldozatainak száma 142-ről 156-ra, a gyógyultaké pedig 199-ről 207-re nőtt.

A kormányzati tájékoztató portál adatai szerint újabb 111 emberről derült ki, hogy igazolt koronavírus-fertőzött, ezzel hazánkban 1652-ről 1763-ra emelkedett a hazai fertőzöttek száma. A tizennégy elhunyt többségében a veszélyeztetett, idős korosztályba tartozó, krónikus betegségben szenvedő fertőzött, ezzel szemben a gyógyultak száma 199-ről 207-re emelkedett hazánkban.

A koronavirus.gov.hu beszámolt arról is, hogy a budapesti Pesti úti idősotthonban 18-ra emelkedett a járvány áldozatainak száma. 847 beteget ápolnak kórházban, 63-an pedig lélegeztetőgépen vannak. A fertőzöttek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat a tömeges fertőzések időszakára készülve – olvasható a portálon.

A területi megoszlás szerint továbbra is Budapesten (883) és Pest megyében (259) van a legtöbb igazolt fertőzött, míg a legkevesebb beazonosított koronavírus-járványban szenvedő beteg Békés (12), Heves (13) és Vas (14) megyékben van.

Világszinten közel 96 ezerrel nőtt – immár 2 158 250-re – az igazolt betegek száma, ám a gyógyultaké is 31 ezerrel 512 ezerről 543 ezerre, az elhunytaké pedig 137 ezerről 144 ezerre emelkedett a Johns Hopkins Koronavírus Kutatóközpont adatai alapján.

A koronavirus.gov.hu továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezés útján terjed a fertőzés. Magyarországon is bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lassításához fontos, hogy az idősek, diákok, a külföldről hazaérkezők és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Az oldal nyomatékosan kéri, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók maradjanak otthon, bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy a helyi önkormányzatok segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink