22_03_29_erdmost_nincskep

Szigorítják a belépést az érdi rendelőbe

22_03_29_erdmost_nincskep

Szigorítják a belépést az érdi rendelőbe

Március 17-től az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény csak a Felső utcai kapun keresztül fogadja a pácienseit, akiknek kérdéseket tesznek fel, s kizárólag indokolt esetben engedik be a rendelőbe a betegeket. A rendelő vezetése türelmet és megértést kér az érdiektől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény arról tájékoztatta az ÉrdMost.hu-t, hogy az egynapos sebészet és a kúraszerű ellátás bizonytalan ideig szünetel és a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül.

A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

Az intézményben várakozó betegek egymástól biztonságos távolságban (minimum 2 méter) helyezkedhetnek el. Ezt az ott dolgozók rutinszerűen ellenőrzik. Kísérőként csak az léphet be az épületbe, aki önállóan közlekedni nem tudó beteget kísér.

Új előjegyzést március 16-tól nem adnak ki és értesítik az összes, 2020. március  30-ig az előjegyzésben szereplő beteget, hogy tervezett ellátásra nem kerül sor.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás távkonzultáció során történik, telefonon lehet konzultálni, a receptet az EESZT-n keresztül elérhetővé teszik, vagyis online felírják. 

Bárány Zsolt főigazgató az Érd TV megkeresésére elmondta, hogy a páciensek többsége fegyelmezetten és türelmesen veszi tudomásul, hogy a minisztériumi utasítás szerint március 16-ától csak sürgős eseteket látnak el. 80 százalékkal kevesebb beteg fordult meg az intézményben március 17-én, kedd reggel, mint egy átlagos délelőtt (Egy nap eddig 1500 beteg is felkereste a szakrendelőt). Egyelőre a következő két hét előjegyzéseit mondták le, de a főigazgató nem tudott pontos dátumot mondani, hogy meddig tarthat az intézkedés. Az egyik legnehezebb számukra az, hogy megszervezzék: a 65 év feletti orvosok és ápolók ne érintkezhessenek a betegekkel a járvány idején, hiszen van olyan terület, ahol 4-ből 3 szakember 65 éven felüli.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email