22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: becsülettel helytállt a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: becsülettel helytállt a VMG

Nem bírt az éllovas Pénzügyőr SE-vel a VMG DSE férfi kosárlabdacsapata. A harmadosztálynak számító NB II Közép A-csoportjának 21. fordulójában az érdiek 93-55-ös vereséget szenvedtek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus miatt még két órával a mérkőzés előtt is kérdéses volt az éllovas Pénzügyőr SE elleni vendégjátéka a VMG DSE-nek, hiszen a fővárosiak több egyetemista játékosának el kellett hagynia a kollégiumát és a külföldi csoporttársaik miatt nem javasolták a mérkőzést. A szövetség azonban jelezte, hogy zárt kapuk mögött ugyan, de le kell játszani a mérkőzést, különben ki nem  állásért egyik csapat sem kap pontot. Emiatt a tartalékosnál is tartalékosabb kerettel léptek pályára az érdiek.

A meccs viszont nem indult rosszul, noha a tabella kilencedik helyén álló érdiek csak tizenegy pontot szereztek, így is látótávon belül maradtak az első negyedben (17-11), ám a nagyszünetre már 47-30-as Pénzügyőr előnnyel érkeztek a csapatok. A vendégek még Mario D’Avinót is elvesztették kiállítás miatt, s a második félidőben sem tudtak közelebb kerülni, végül sima, 93-55-ös vereséget szenvedtek.

“Ez egy becsületből lejátszott meccs volt, köszönöm azoknak, akik pályára léptek, nem tudjuk, folytatódik-e még a bajnokság a vírus miatt” – fogalmazott Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője. Ezzel kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége eredetileg zárt kapus mérkőzéseket rendelt el a bajnokság hátralévő részére, ám az eredeti állásponthoz képest végül március 14-től minden bajnokságot felfüggesztettek.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 21. forduló
Pénzügyőr SE-VMG DSE 93-55 (17-11, 30-19, 23-10, 23-25)
A VMG DSE pontszerzői: Vida Zoltán 21/12, Morauvszki Gergely 10, Mario D’Avino 10, Naser Ali Ahmed 9/3, Matika Patrik 3/3, Miháczi Ádám 2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email