22_03_29_erdmost_nincskep

Csak ha muszáj, akkor vigye a gyereket orvoshoz!

22_03_29_erdmost_nincskep

Csak ha muszáj, akkor vigye a gyereket orvoshoz!

Felhívást tett közzé a Facebookon Dr. Makay Erika és Dr. Bognár Sára gyermekorvos, amelyben arra kérik a szülőket, hogy csak indokolt esetben menjenek a gyermekorvosi rendelőkbe, ezzel is minimalizálva az orvos- beteg találkozást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Jelen állás szerint az egészségügyi alkalmazottak többsége érintkezni fog korona vírus fertőzöttel. Fertőzöttek is lesznek köztünk. Aki indokolatlanul (csak egy nátha), feleslegesen (vény nélkül kapható gyógyszer felírása), vagy nem kötelező- és sürgős beavatkozás (javasolt és nem kötelező oltások) miatt jelenik meg a rendelésen, az mind statisztikailag növeli annak esélyét, hogy megfertőzi és potenciálisan veszélybe sodorja az orvost, asszisztenst, mert a rizikócsoportba tartozik (azaz 60 év feletti), vagy annak hozzátartozóját, mert hazaviszi.

Nem lehet követni, ki- kinek adta tovább, mégis, kérünk mindenkit az egyéni felelősség gyakorlására. Kérjük ezért az állami rendelkezések maximális betartását, valamint kórházi hírportálok tanácsait kövessék és ha az kevés akkor a józan belátás szerint! Ezért, ha még jövőre is szeretnének házi gyermekorvosokat akkor ne veszélyeztessék a gyermekorvosukat, mert a többség 65 év körüli, vagy már el is múlt és nekik is van krónikus alapbetegségük. Maradjanak otthon, ha nem sürgős, mert életek múlnak rajta!

Fentiek alapján kérjük a rendelésen csak azok jelenjenek meg, akiknek feltétlen indokolt, lehetőség szerint telefonon tájékozódjanak előtte (igyekszünk minden telefonhívást felvenni). Valamint kérjük figyelembe venni, hogy minimalizálni szeretnénk az orvos- beteg találkozást, ezért egy gyermek esetében maximum egy felnőtt kísérő jelenjen meg, kísérő gyermeket ne hozzanak a rendelésre!

Együttműködésüket és türelmüket köszönjük!”

Dr. Makay Erika és Dr. Bognár Sára

 

Az Érd FM 101.3 riporterének dr. Bognár Sára nyilatkozott, aki kiemelte, hogy a legfontosabb a megbetegedés megelőzése lenne, ehhez viszont csökkentenünk kell az emberi kontaktusokat, érintkezéseket, találkozásokat. A doktornő hozzátette, hogy egy átlagos hétfő délelőtt 80an is fel szokták őket keresni, ezzel szemben ma csak néhány páciensük volt. Úgy tűnik, az emberek megértik és betartják a korlátozó intézkedéseket annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzést.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email