22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől bezárják az iskolákat

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől bezárják az iskolákat

Bár a péntek reggeli interjúban Orbán Viktor miniszterelnök még az iskolabezárás ellen érvelt, este mégis bejelentette: március 16-ától a tanulók nem járhatnak iskolába. Jön helyette a tantermen kívüli digitális munkarend.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az igazgatóknak továbbra is be kell járniuk az iskolákba, a tanárok pedig akár otthonról, akár az iskolából végezhetik az oktatást a digitális eszközökkel. A miniszterelnök hozzátette, hogy bár a távoktatás feltételeit még nem teljesen teremtették meg, ezért „lehet, hogy döcögni fog, de még mindig sokkal jobb, ha folytatjuk a tanítást digitális eszközökkel, mintha teljesen abbahagyjuk.” Mert így fel lehet készülni akár az érettségire is. 

A szülőket arra kérte, hogy ne a nagyszülőkre bízzák a gyerekek felügyeletét otthon, mert ők a legveszélyeztetettebb korcsoport a vírus szempontjából. 

A miniszterelnök akciócsoportokat hívott létre, az oktatási akciócsoport élére Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt tette meg. Az oktatási akciócsoport feladata például, hogy kidolgozza a digitális oktatás módszertanát az iskolák számára. 

A bejelentésben nem esett szó az óvodákról. Ezek, bár önkormányzati fenntartásúak, de a szerdai veszélyhelyzetet meghirdető kormányrendelet kimondta, hogy csak a kormány dönthet valamennyi köznevelési intézmény (iskola, óvoda, bölcsőde) bezárásáról.

Mint arról korábban írtunk, a szerdai kormányrendelet csak a felsőoktatási intézmények bezárásáról rendelkezett, az általános és középiskolások esetében csupán a külföldre utazást, tömeges rendezvények megtartását tiltotta be. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, az iskolabezárások a teljes tanév megismétlését és érvénytelenítését eredményeznék. Orbán Viktor pénteken reggel arról beszélt, hogy a tanároknak ebben az esetben nem járna fizetés. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete mindkét állítást cáfolta. Közben petíció indult az iskolák bezárásáért, amit több mint 20ezren írtak alá 2 nap alatt. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email