22_03_29_erdmost_nincskep

Támogassa a kormány a közvetlen uniós források bővítését!

22_03_29_erdmost_nincskep

Támogassa a kormány a közvetlen uniós források bővítését!

Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei szombaton Dunaújvárosban találkoztak, ahol kiálltak az önkormányzatok önállóságáért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közleményükben felszólították a kormányzatot, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban támogassa a közvetlen brüsszeli források pályázhatóságának bővítését, a kormányzati elosztású források döntő részét pedig az önkormányzatokkal együttműködve, regionális programok keretében, arányosan használja fel.

Azt is sürgették, hogy az iparűzési adó tervezett változtatásával ne lehetetlenítsék el az önkormányzatok működését, valamint olyan, a lakosság számára létfontosságú feladatokat, mint a tömegközlekedés, az úthálózat fejlesztése vagy a szociális ellátórendszer működtetése. 

A megyei jogú városok ellenzéki polgármesterei egyeztettek Cseh Katalinnal, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselőjével, az EP Újítsuk meg Európát (Renew Europe) frakciójának alelnökével. Az EP-képviselő előadásában beszámolt a 2021-2027 közötti költségvetési ciklus előkészítéséről és a közvetlen EU-pályázatok lehetőségéről.

A dunaújvárosi program délutáni teával folytatódott: Botka László Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi és Pintér Tamás dunaújvárosi polgármesterrel közösen vendégelte meg a helyieket egy közös fórumon a Városháza téren.

A tíz ellenzéki vezetésű megyei jogú város még decemberben kötött  szövetséget egymással (erről részletesebben itt írtunk). Botka László Szegedi, Csőzik László Érdi, Fekete Zsolt Salgótarján, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely, Mirkóczki Ádám Eger, Nemény András Szombathely, Péterffy Attila Pécs, Pintér Tamás Dunaújváros, Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya és Veres Pál Miskolc polgármesterei  úgy döntöttek, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetnek majd.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email