22_03_29_erdmost_nincskep

Három érdi az év vállalkozói között

22_03_29_erdmost_nincskep

Három érdi az év vállalkozói között

Hatvankét vállalkozót díjazott Év vállalkozója kitüntetéssel a VOSZ – köztük három érdit. A díjat Varga Mihály pénzügyminisztertől vehette át Kovács Krisztián (Fókusz Computer Kft.), Simon János Gergely (Sentimento Kft.) és Sipos Árpád (Pé-Ta Kft.) a Vállalkozók napján, a MÜPÁ-ban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A VOSZ idén már huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók napját, amelyre az ország minden megyéjéből mintegy hatszáz vállalkozó érkezett. Az Év vállalkozója kitüntetést hatvanketten vehették át, köztük három érdi: Kovács Krisztián, a Fókusz Computer Kft tulajdonos-ügyvezetője, Simon János Gergely, a Sentimento Kft. tulajdonos-ügyvezetője, és Sipos Árpád, a Pé-Ta Autókereskedelmi és Szolgáltató Kft. tudlajdonos-ügyvezetője. Érdemes megemlíteni, hogy Pest megyéből rajtuk kívül nem volt más kitüntetett.

Kovács Krisztián tudósítónknak elmondta: vállalkozásuk 22 éves múltra tekinthet vissza, egy barátjával, Fekete Attilával építették fel a céget; a csapat már 13 fős, és évről évre fejlődnek, megújulnak.

– Ez volt az első alkalom, hogy ilyen kitüntetést vehettünk át. Úgy gondolom, ez a díj azt mutatja, hogy kitartással mindenki el tudja érni a célját. Mi két pillérre támaszkodhattunk: első a család, a másik pedig a jó csapat. Nagyon sokat köszönhetünk nekik, ahogy az Ipartestületnek, illetve ügyvezető igazgatójának, Csóli Csabának is – a hasonló szemléletmód közel hozott minket egymáshoz, átíveltük a generációk közti hidat, és sokat segítettünk egymásnak – hangsúlyozta Kovács Krisztián.

Simon János Gergely cége az élelmiszer-, a gyógyszer- és a vegyipar szereplőinek részére szállít berendezéseket, illetve nyújt szolgáltatásokat. Idén ünnepelték tizedik születésnapjukat.

– A cég a negyedik gyermekem. Ez alatt a tíz év alatt sikerült megfelelő színvonalú, jó minőségű szolgáltató céget felépíteni a kollégák segítségével. Kaptunk már szakmai elismeréseket; nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük nemrég a Richter Innovatív Tudásalap Díjat, amit nagy szakmai elismerésnek éltünk meg. Nagyon jó érzés volt átvenni az Év vállalkozója kitüntetést is; a szakmai sikerek mellett nagyon jólesik, hogy ilyen díjban is részesítik a vállalkozókat – mondta Simon János Gergely.  

Sipos Árpádnak már a szülei is érdi autószervizt működtettek, 1966-tól, a saját vállalkozása pedig 1992-ben indult. Azóta cége nagyobb fejlődésen ment keresztül, Peugeot autókereskedésként működnek, 19 alkalmazottal.

Sipos Árpád lapunknak elmondta, nagyon büszke erre a díjra, ami nem az első kitüntetése: pár éve kivívta az Érd És Környéke Ipartestület kiemelkedő iparosoknak járó elismerését is.
– Úgy érzem, nagyon sok vállalkozó megérdemelne egy ilyen díjat, hiszen vállalkozónak lenni nem egyszerű: mindennap újabb kihívásokkal kell szembenézni, meg kell újulni, és minden nap újabb feladatot hoz. Kívánom minden vállalkozónak, hogy ebben a díjban részesüljön – hangsúlyozta.

Érdi vállalkozóknak ötödik éve ítélik oda a VOSZ elismerését; az első Pataki János cukrász,volt ipartestületi elnök volt – tudtuk meg Csóli Csabától, az Érd és Környéke Ipartestület ügyvezető igazgatójától, aki hangsúlyozta: Érden kiváló vállalkozások vannak, és akik elnyerik ezt a díjat, komoly értéket, színvonalat képviselnek.

Mint mondta, Érden 7700 vállalkozás működik a kamarai adatok szerint, ám az Ipartestületnek csupán 150-200 fizető tagja van, és így nagyon nehéz az érdekképviselet, szükség lenne szakmai segítségre. Csóli Csaba elmondta azt is: minapi elnökségi ülésükön részt vett Csőzik László polgármester is, és ígéretet kaptak arra nézvést, hogy az új városvezetés együttműködik majd az Ipartestülettel.  

 

 

 

    

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email