22_03_29_erdmost_nincskep

Eljárás egy megrögzött szabálysértővel szemben

22_03_29_erdmost_nincskep

Eljárás egy megrögzött szabálysértővel szemben

Az Érdi Rendőrkapitányság gyorsított szabálysértési eljárás keretében állított az Érdi Járásbíróság elé egy elkövetőt 2019. december 4-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elkövető 2019. december 1-én az esti órákban úgy közlekedett az általa vezetett gépkocsival, hogy korábban szabálysértés elkövetése miatt a közúti járművezetéstől már eltiltották. 

Az Érdi Rendőrkapitányság járőrei az elkövetőt vezetés közben tettén érték, a helyszínen őrizetbe vették.

A gyorsított szabálysértési tárgyaláson az elkövető a cselekményt elismerte, megbánta és kérte, hogy a bíróság pénzbírságot szabjon ki vele szemben. A bíróság azonban megállapította, hogy az elkövető a megelőző két évben tizenöt alkalommal követett el közlekedési szabálysértést, a korábban kiszabott pénzbírságok, közérdekű munka büntetések és járművezetéstől eltiltás semmilyen visszatartó hatással nem bírt. Ezen túlmenően az elkövetővel szemben jelenleg is nyolc szabálysértési eljárás van folyamatban, legutóbb november 24-én indult vele szemben eljárás.

A bíróság az elkövető előélete miatt úgy ítélte meg, hogy kizárólag az elzárás büntetés alkalmazása jöhet szóba, és az elkövetőt 30 nap elzárással sújtotta. A bíróság álláspontja szerint ez a büntetés alkalmas arra, hogy az eljárás alá vont személyt visszatartsa újabb szabálysértés elkövetésétől, és a jogkövető életmód kialakítására és követésére ösztönözze.

A tárgyaláson a szabálysértési hatóság, az eljárás alá vont személy és a védő is tudomásul vette a döntést, így a végzés jogerőre emelkedett, és az elzárás végrehajtására azonnal sor került.

Az Érdi Járásbíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor elmondta, hogy az Érdi Járásbíróság 2019. január 01. napján történt felállítása óta az Érdi Járás területén elkövetett, bírósági hatáskörbe tartozó szabálysértések esetén az Érdi Járásbíróság jár el. Az Érdi Járásbíróság és az Érdi Rendőrkapitányság a szabálysértési ügyek gyors intézésére kiemelt figyelmet fordít, az ilyen típusú gyors eljárások generális visszatartó hatása rendkívül erős, hiszen a felelősségre vonás a szabálysértés elkövetéséhez képest rövid időn belül megtörténik.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email