22_03_29_erdmost_nincskep

Keringő a felnőttkor küszöbén

22_03_29_erdmost_nincskep

Keringő a felnőttkor küszöbén

Hetedik éve rendezi az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium a szalagavatót az Érd Arénában, és ehhez igazították az est forgatókönyvét is, aminek persze egyik fő eleme a hagyományok szerint a szalagok feltűzése és a 12. osztályosok tánca volt, de a végzősök és a 11. osztályosok kisfilmekkel is készültek

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 12. osztályosok bécsi keringőztek, illetve egy lazább, könnyedebb koreográfiájú táncot is előadtak. Végül az estet egy évfolyamkeringő zárta, amiben nyolcvan pár táncolt együtt az Arénában, a rendezvény megkoronázásaként. Közben kreatív, vegyes műfajú kisfilmekben vallottak arról, milyen emlékek, hangulatok, barátságok vésődtek beléjük az elmúlt évek alatt.

Szilasné Mészáros Judit igazgató azt meséli kérdésünkre, hogy minden próbán itt volt, a ruhás és az ún. „száraz” próbákon is, sőt ő irányította a szalagtűzést is.

– Öröm volt megtapasztalni, hogy a gyerekek milyen komolyan veszik ezt az ünnepet, és milyen fontos ez számukra – mondja mosolyogva az intézményvezető, aki hozzáteszi: –  Nagyon személyes most a kötődésem az E osztályhoz, akiket 5. osztályos koruk óta tanítottam matematikából, de minden osztályhoz van valamiféle kapocs, amivel az ember kötődik, és emlékszik vissza a műsorokra, amiket ők adtak. Ez egy megható és felemelő pillanat, amikor úgy érezzük, hogy a gyerekek egy küszöbhöz érkeztek, a felnőttkor küszöbéhez, de most még kötetlenül, magukat, kreativitásukat és eleganciájukat megmutatva tudnak szerepelni. Maga a jelvénytűzésnek a lényege azonban, az identitás, az iskolához való kötődés mellett pontosan az, hogy az utolsó félévüket kezdik a középiskolában a végzős diákok – hangsúlyozza Szilasné.

Az egyik végzős, Járvás András Vázsony a rendezvény előtt még elárulja, hogy nem izgulja túl a fellépést, de már nagyon várja, hogy bemutathassák a koreográfiájukat.

– Büszkeséggel tölt el, hogy kiállhatok a szüleim, a tanáraim és a diáktársaim elé. Nagyon megkedveltem a koreográfiákat, úgyhogy várom, hogy eltáncolhassam ezeket, és örülök, hogy itt vagyok. Közben azért az is bennem van, hogy meglepően gyorsan eltelt ez az idő, hiszen tavaly még csak nézőként vettem részt a szalagavatón. De ezt azért még nem egy olyan búcsúzásnak fogom fel, mint amilyen majd a ballagás lesz. Inkább egyfajta ünnepélyes összegzéseként az elmúlt négy évnek, amikor is bemutathatjuk, hogy milyen társasággá rázódtunk össze ezalatt az időszak alatt. Büszke vagyok az osztályunkra, mert szerintem egy olyan összetartó közösség alakult ki itt, amit bárki megirigyelhetne – teszi hozzá András, aki még elmondja, hogy a tervei között a műszaki pályán való továbbtanulás szerepel, amiben, saját bevallása szerint az iskola hatalmas segítséget nyújt, mert nagyon magas színvonalú fizika és matematika oktatásban van részük itt. – Azt is hallottam, hogy pont emiatt az innen kikerülő diákok később az egyetemi évek alatt sem ütköznek túl nagy nehézségekbe – mondja, de aztán hozzáteszi, hogy ezzel a szalagavatóval most gyakorlatilag a boldog és laza időktől is búcsút vehetnek, mert helyette biztos hogy komoly tanulás, érettségire való felkészülés veszi kezdetét. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email