22_03_29_erdmost_nincskep

A város jövőjéről beszélgetnek csütörtökönként az Összefogás Házában

22_03_29_erdmost_nincskep

A város jövőjéről beszélgetnek csütörtökönként az Összefogás Házában

Az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás frakciója továbbra is kikéri az itt élők véleményét a város jelenével és a további tervekkel kapcsolatban, ezért minden csütörtökön 18 órától várják az érdeklődőket az Összefogás Házában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A választási kampánynak vége, az új városvezetésnek ideje lenne elkezdeni dolgozni – kezdte sajtótájékoztatóját Simó Károly, az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője, szóvivője. Mint elmondta, Érden a Fidesz-KDNP-Összefogás képviselői kisebbségben vannak, a képviselőcsoport 6 képviselőből áll, míg a többségi frakció 11 fő, ami azt jelenti, hogy minden kérdésben a többség dönt, ám a frakció tagjai esküjüknek megfelelően konstruktívan állnak a közgyűlési munkához.

– Azonnal egyeztetést kezdeményeztünk, hogy mi az, amivel mi hozzá tudunk tenni a munkához, az elmúlt 13 év tapasztalatát, ismereteit, kapcsolatait felhasználva. Sajnálatos módon erre nem került sor, ebből az új városvezetés nem kért. Egyeztetés helyett diktátumokat kaptunk, amikkel figyelmen kívül hagyták annak a 10 ezer érdi választópolgárnak véleményét, akaratát, akik a Fidesz-KDNP-Összefogás által elképzelt és eddig megvalósított városépítésre szavaztak – hangsúlyozta a szóvivő, aki hozzátette, hogy az új városvezetés a munka helyett azzal van elfoglalva, hogy a baloldali médiában és közösségi felületein az előző városvezetést gyalázza.

– Ettől függetlenül, mi képviselői eskünkhöz híven a Közgyűlésben és a bizottságokban is mindent támogatunk, ami jó az érdieknek és fel fogunk szólalni az ellen, ami nem szolgálja az érdiek érdekét – emelte ki Simó Károly.

Az Érdi Fidesz szóvivője a gazdasági helyzetről és a város költségvetéséről is szólt. Mint ahogy azt elmondta, a Közgyűlésen tisztázódott, hogy szó sincs hiányról a 2019-es évi költségvetésben.

– A 2019-es költségvetés stabil, jól tervezett, megfelelő gazdálkodással végrehajtható költségvetés. Maga a polgármester ismerte el, hogy a 2019-es évben minden egyes kiadásra ott van a fedezet, illetve a fejlesztéseknek is megvan a fedezete. Örömmel láttuk azt, hogy tényleg olyan jó a város költségvetése, hogy tudtuk támogatni, hogy a város intézményeiben az év végi jutalomra is jut azokból a pénzekből, amiket megszereztünk a város számára. Emellett egy rendkívüli kiadást is sikerült betervezni, az érdi kézilabda csapatban egy 30 millió forint körüli összeget tudott rendkívüli támogatásként javasolni a polgármester, mert tényleg megvan rá a fedezet – mondta el Simó Károly.

A szóvivő arról is szólt, hogy a stabil működtetés mellett a város további építésére kell koncentrálni, mert mint mondta, feladat az bőven van. 

– Az is kiderült a Pénzügyi Bizottság ülésén, hogy valótlanok azok az állítások, hogy a Modern Városok Program támogatási összegei le lennének kötve egy vállalkozói kör számára. Vannak nagy összegben olyan programok, amelyekre itt a pénz, de még nincs szerződés kötve rá, vannak olyanok is, ahol helyi vállalkozókkal van szerződés a munka elvégzésére. Azt gondolom, hogy nem a kifogásokat kellene keresni, hanem előre nézni és a pénzből az érdiek számára értéket teremtő beruházásokat végrehajtani – fogalmazott a frakcióvezető. 

Korábban is kikérte a városlakók véleményét az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás csapata Érd fejlesztéseivel kapcsolatban, akár személyesen, a médián keresztül vagy éppen konkrét kérdőívek eljuttatásával – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Simó Károly.

– Ennek köszönhető az a közel 140.000 millió forint fejlesztési pénz, ami az elmúlt években a városba érkezett, mert olyanokra kértük, ami az itt élőknek fontos. A Közgyűlésben is éppen ezért terjesztettem elő a közösségi költségvetés bevezetését, amit a többség sajnálatos módon elutasított. Az volt a probléma, hogy ezt egy ellenzéki, Fidesz-KDNP-s képviselő terjeszette be. Nem adjuk fel, a közeljövőben új formákat keresünk arra, hogy a lakosság véleménye megjelenhessen az önkormányzat költségvetésében – mondta el a tájékoztatón Simó Károly.

Kiemelte, hogy a közösségi költségvetés azért is fontos, hogy az itt lakóknak legyen beleszólásuk abba, hogy a fejlesztési pénzeket mire költsék el a közvetlen környezetükben. Hozzátette: olyan fejlesztéseket kell a jövőben is előkészíteni, akár kis szinten is, ami az itt élők számára fontos és hasznos. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email