freepik.com

Mutatjuk, milyen időjárás lesz a hétvégén

freepik.com

Mutatjuk, milyen időjárás lesz a hétvégén

Melegszik az idő, de nem ússzuk meg szárazon a következő napokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok – írja az Időkép. Északkeleten marad szárazabb az idő, míg a Dunántúlon jelentős mennyiség eshet. Többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél, zivatarok környezetében erős, viharos lehet.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 27 fok között alakulnak a maximumok, az ország északkeleti harmadában mérhetjük a magasabb értékeket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Szombaton hosszabb időszakokra kisüthet a nap, csökken a csapadékhajlam, de helyenként zápor, néhol zivatar még kialakulhat, nagyobb számban ismét a Dunántúlon.

Északnyugaton erős lesz az északnyugatira forduló szél. A legmelegebb órákban 21-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap a kezdeti napos időt egyre több gomolyfelhő zavarhatja, és elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amiket helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. A déli, délnyugati szél sokfelé feltámad, a zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetik. 21-27 fok várható.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email