22_03_29_erdmost_nincskep

700. 000 forinttal lopta meg ismerősét

22_03_29_erdmost_nincskep

700. 000 forinttal lopta meg ismerősét

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 17-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Érden ismerősétől vette el a pénztárcáját. A gyanúsított ellen az Érdi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2019. május 25-én egy érdi háznál megjelent a feleségével, hogy az általa ismert sértettől pénzt kérjen. Arra hivatkozott, hogy most jött ki a börtönből és nincs neki. A sértett visszautasította a kérést, mire a gyanúsított a neki háttal álló sértett farzsebéből kivette a pénztárcáját a benne lévő 700.000 forint készpénzzel, majd sietve távozott.

Figyelemmel a gyanúsított büntetett előéletére és arra, hogy többszörös visszaesőként – az ügy sértettje sérelmére – korábban is elkövetett súlyos fenyegetéssel járó bűncselekményt, ezt megelőzően a hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetése sem tartotta őt vissza az újabb vagyon elleni bűncselekmények elkövetésétől, fennáll a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye. Emellett a bűncselekmény jellegére, a nyomozás jelenlegi állására figyelemmel megalapozottan feltehető az is, hogy a bizonyítási eljárást veszélyeztetné. 

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. november 17. napjáig. 

Az ügyész tudomásul vette a döntést. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése iránt fellebbezést nyújtott be. 

A végzés nem végleges, de végrehajtható. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email